Caldera

Puteți susține WebCultura, cu ce sumă doriți, prin intermediul butonului PayPal de mai jos. Mulțumim!

Un scurtmetraj dedicat tuturor acelora pe care, în numele normalității, îi condamnăm la propria noastră nefericire.

Caldera – un scurtmetraj care a primit premii în SUA, Europa și Australia – este inspirat din lupta cu schizofrenia a tatălui lui Evan Viera, regizorul filmului.

“În momentele de delir, tatăl meu a dansat pe inelele lui Saturn, a vorbit cu îngerii și a fugit de demoni. A trăit o viață deopotrivă fantastică și obsedantă, o viață care este invizibilă celor mai mulți dintre noi. În modul nostru diferit de înțelegere a realității, îi oferim orbește medicația, asimilându-l culturii noastre marginale și interpretând greșit tot ceea ce îl definește cu adevărat. Caldera nu este menit să îmi venereze tatăl, ci toate mințile minunate uitate în adâncimile bântuite ale psihozei.”

Acestea fiind spuse, vă invit să priviți Caldera, o animație realizată pe computer despre o fetiță suferind de psihoză care renunță la medicație pentru a evada din cenușiul orașului într-un ocean de culoare.

Uneori, în numele normalității, condamnăm la nefericire. Plini de generozitate.

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu