Flamenco modern la Intalnirile JTI

JTI Romania va invita la cea de-a cincisprezecea editie a Intalnirilor JTI.

In acest an, artistii dansatori si coregrafi Maria Pagés si Sidi Larbi Cherkaoui, vor sustine pe 10 mai, incepand cu orele 20:00, spectacolul Dunas, pe scena Operei Nationale din Bucuresti.

DUNASInaugurate in anul 2000, de celebra companie de balet Bejart Ballet Lausanne, Intalnirile JTI au gazduit dansatori, coregrafi si companii de balet celebre in toata lumea: Nacho Duato si Compania Nacional De Danza, Cullberg Ballet, Joaquin Cortes, Alvin Ailey American Dance Theater, Tango Pasion, Les Ballets de Monte-Carlo, Sylvie Guillem si Russell Maliphant, Gigi Caciuleanu si Baletul National din Chile, Alonzo King Lines Ballet din San Francisco si Vortice Dance Company.

“Dunas este inspirat, desigur, de dune – nisipul si metamorfoza acestuia. Un spectacol unic, cu muzica originala de Szymon Brzoska si Rubén Lebaniegos– incluzand ecouri de flamenco, dar si tonuri joase, clasice si arabe. Cu un decor care ne transpune in magia exotica a desertului, Dunas trece dincolo de diferentele culturale si – servindu-se de limbajul universal al dansului – construieste punti solide de dialog”, declara Sidi Larbi Cherkaoui despre spectacolul care va fi prezentat la Bucuresti.

Recunoscuta pe plan international pentru conceptul personal asupra esteticii artei flamenco, Maria Pagés a primit numeroase premii si distinctii, printre care Premiul National al Dansului (pentru creatie), Premiul Arta Dansului Leonide Massine (sectiunea “Al Valore”), sapte premii “Giraldillo” la bienala artei flamenco de la Sevilla, premiul pentru Cultura din partea Comunitatii din Madrid, ca si Premiul Publicului la Festivalul de la Jerez.

Sidi Larbi Cherkaoui a creat coregrafii pentru companiile de dans Sasha Waltz, Les Ballets de Monte-Carlo, Culberg Ballet. A primit titlul de Coregraful de Exceptie al Anului, premiu decernat de Baletul Tanz si de un comitet format din patruzeci de critici din domeniul dansului din intreaga Europa, pentru munca sa din 2007 si 2008. In 2009, a primit Premiul Cultural European Kairos si a fost apreciat de juriu pentru ca a infatisat “intrebari despre existenta umana, exprimate prin miscare si pentru legaturile create intre elemente diferite din culturi diferite”.

Evenimentul Intalnirile JTI este organizat si in acest an de Fundatia Art Production.

Biletele se gasesc in reteaua Eventim – magazinele Vodafone, Germanos, Orange Shop, Domo, librariile Humanitas si Carturesti, Sala Palatului si on-line pe www.eventim.ro.

Va asteptam la Intalnirile JTI!

WebCultura

Recomandări

Adaugă comentariu