Misterioasele sculpturi din carti

Misterioase sculpturi din cărți apar ca din senin în Edinburg, ca un omagiu adus iubitorilor de carte. Și nimeni nu știe cine le realizează. O minunată poveste adevărată care continuă să se întâmple chiar în timp ce citiți aceste rânduri.

Prima sculptură a fost descoperită la începutul lunii martie, pe rafturile Scottish Poetry Library din Edinburg. Pe 2 martie, mai exact. Un copac din hârtie, montat pe o carte, purtând cu sine un bilețel adresat lui @byleaveswelive (numele contului de twitter al bibliotecii).

A început cu numele vostru – @byleaveswelive – şi a devenit un copac… Ştim că o bibliotecă este cu mult mai mult decât o clădire plină cu cărţi … o carte este cu mai mult mai mult decât o colecție de pagini pline cu cuvinte… Acest dar este pentru tine, în sprijinul bibliotecilor, cărţilor, cuvintelor, ideilor… un gest (poetic poate?)

Lângă copacul din hârtie, un ou căptușit în staniol auriu, umplut cu bilețele conținând câte un cuvânt, care, alăturate, formează poemul lui Edwin Morgan, A Trace of Wings.

Întreaga poveste avea să fie redată o zi mai târziu, pe 3 martie, în The Guardian. Însă, în ciuda mediatizării, autorul sculptorii a continuat să rămână anonim. Ba, chiar mai mult: la sfârșitul lunii iunie, Biblioteca Națională a Scoției avea să primească un dar asemănător…

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

2 comentarii

  1. Lacramioara Pop

    Da, mintea omenească nu oboseşte să ne surprindă.Dumnezeu nu ne-a creat degeaba.

  2. […] o găsiţi aici împreună cu nişte poze […]

Adaugă comentariu