Fotografiile ali(e)nării

Puteți susține WebCultura, cu ce sumă doriți, prin intermediul butonului PayPal de mai jos. Mulțumim!

Povestea tânărului care a încercat să-și aline cumplita suferință prin fotografie.

La cei 20 de ani ai săi, Christian Hopkins suferă deja de patru ani de depresie cronică (și, pentru aceia care nu știu despre ce este vorba: depresia cronică este cu adevărat o boală cumplită, atât pentru suferind cât și pentru cei apropiați lui). Și, încercând să-și aline suferința, a început să facă fotografii: “Nu am fost niciodată bun la cuvinte. Acesta este motivul pentru care fotografiez”. Christian nu a urmat niciun curs de fotografie: “Este doar o pasiune. Un aparat de fotografiat, un trup și o minte. Nimic altceva”.

Într-o zi, în timpul unei crize severe, a șters contul său de pe Flickr. Împreună cu toate fotografiile pe care le realizase. Din fericire, o parte dintre acestea apucaseră deja să circule pe internet. Iar Christian se bucură pentru că s-a întâmplat așa:

“Sper că voi putea ajuta pe cineva cu fotografiile mele. Ele mă reprezintă. Poate te reprezintă și pe tine. Sau, poate, nici pe unul, nici pe celălalt. Poate, pur și simplu, sunt «noi».”

(via PetaPixel)

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu