Revolutie in fotografie: imagini cu autofocalizare

Lytro, un start-up cu sediul în Moutain View, California, a dezvoltat o tehnologie care revoluționează fotografia.

Priviți imaginea de mai jos. Pare o fotografie oarecare, nu-i așa? Cu tehnologia de până acum dacă ne-am dori sa avem o imagine focalizată pe fata îmbrăcată în roșu, am avea nevoie de o altă fotografie. Ei bine, nu și în cazul fotografiilor Lytro: faceți un singur click pe fata îmbracată în roșu (sau pe orice altă fată din imagine) si fotografia se va autofocaliza.

O galerie foto așa cum nu ați mai vazut

Pe scurt, grație cercetărilor făcute în cadrul Universității Stanford, Lytro a dezvoltat un aparat de fotografiat care permite obținerea unor imagini cu o carateristică specială: inserate într-o pagină web, acestea dau utilizatorilor posibilitatea de a comuta focalizarea în prim-plan sau în fundal prin simplul click pe diferite zone ale fotografiei. Conform declarațiilor oficiale, aparatele de fotografiat cu tehnologia Lytro, care vor începe să fie comercializate spre sfârșitul acestui an “la un preț competitiv”, vor revoluția fotografia la fel de profund cum a făcut-o aparatele foto digitale. Iată, în continuare, o galerie de imagini Lytro.

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu