46 de secunde de intelepciune

Înțelepciunea unei întregi vieți, redată în doar 46 de secunde.

“Când te maturizezi, începi să ai tendința de a spune că lumea este așa cum este și că viața ta înseamnă să trăieşti în rândul lumii. Și să încerci să nu te izbești prea mult de pereţi. Și să te străduiești să ai o familie frumoasă, să te distrezi și să pui deoparte ceva bani.

Însă aceasta este o viaţă foarte limitată. Viaţa poate însemna mult mai mult decât atât odată ce descoperi un lucru simplu: tot ceea se află în jurul tău și spui că îți definește viața a fost creat de către oameni care nu au fost mai inteligenți decât tine. Iar tu poți modifica aceste lucruri, le poți influenţa, poți să construiești propriile lucruri pe care alți oameni să le poată folosi. Odată ce ai învățat aceasta, nu vei mai fi niciodată la fel.” (Steve Jobs, 1955)

Și, dacă tot vorbim despre oameni care “au creat, au influențat și au schimbat” ceea ce numim viață, iată și altă bucățică de istorie privită de pe partea cealaltă a “baricadei”: IBM Centennial Film: They Were There – People who changed the way the world works.

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu