10 reguli pentru neveste

Puteți susține WebCultura, cu ce sumă doriți, prin intermediul butonului PayPal de mai jos. Mulțumim!

Încă o incursiune istorică prin meandrele concretului.

După ce am trecut în revistă cele 14 sfaturi care se dădeau în 1955 femeilor măritate și lecțiile de striptis pentru neveste datând din anul 1937, iată acum 10 reguli pentru neveste datând din 1923. An în care Societatea de asistenţă juridică din New York a publicat următoarea listă de reguli.

1. Nu fiți risipitoare. Nimic nu atrage cu mai multă tărie un bărbat decât perspectiva independenţei economice.
2. Păstraţi casa curată. Nimic nu este mai reconfortant pentru ochii lui obosiți de muncă decât vederea unei case frumos aranjate.
3. Nu permiteți să deveniți neatractivă: o soţie șleampătă face soţul nepăsător.
4. Nu primiţi atenţii de la alţi bărbaţi. Adesea soţii sunt geloși, iar unii sunt suspicioși fără motiv. Nu alimentați situația. Atenţiile amicale din partea altora pot fi primite într-un spirit de nevinovăţie perfectă. Dar când vin din partea unei persoane care se amestecă în viețile altora, ele se denaturează și adesea devin un delict.
5. Nu respinge disciplina rezonabilă aplicată de către tată copiilor. Mamele nu ar trebui să presupună că toate pedeapsele pe care un tată le aplică unui copil sunt severe şi nejustificate.
6. Nu petreceți prea mult timp cu mama dumneavoastră. Dacă veți proceda așa, veți putea încet, încet, să petreceți prea puţin timp acasă.
7. Nu acceptați sfaturi de la vecini și nu vă stresați prea mult familia. Gândiți singură. Faceți un plan pentru rezolvarea problemelor casei. Și în toate problemele cereți părerea soţului.
8. Nu vă discreditați soţul.
9. Zâmbiți. Fiți atentă la detalii. Deseori, o soţie indiferentă este înlocuită de o amantă fierbinte.
10. Fiți plină de tact. Fiți feminină. Bărbaţii, în ultimă instanță, sunt doar copii mari. Nu îi deranjează să îi lingușiți, dar nu suportă constrângerea. Feminitatea îi atrage şi îi captivează. Masculinitatea unei femei le repugnă.

(sursa: Lists of Note)

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

2 comentarii

  1. APATEANU MARLENA

    si cele 10 reguli pentru ei care erau ?

  2. olguta oddet

    sunt intru totul de accord cu cele 10 reguli pentru neveste !

Adaugă comentariu