10 reclame din epoca grasutelor

Acum o vreme, o “femeie bine” pur și simplu nu își permitea să fie considerată o “slăbănoagă”…

Câștigă în greutate! Oprește-te din a mai fi slabă și obosită (reclamă din anii ’60)

“Grasă și frumoasă” erau cuvintele la ordinea zilei. Iar în cazul copiilor – unii poate vă mai aduceți aminte de vorba aceasta – “gras și sănătos”. Prin urmare nu ar trebui să vă mire acestă reclamă, venită dintr-o epocă în care reclamele erau mai inocente și, într-un anume fel, mai oneste.

Dă naștere unor copii la fel de grași ca porcii (reclamă din anul 1893)

Iată, în cele ce urmează, o scurtă istorie a reclamelor din “epoca grăsuțelor”.

Fetele slăbănoage nu sunt atractive. Cum să adaugi curbe atractive ținutei tale. Dacă ești o persoană normală, sănătoasă, dar subponderală şi îți este ruşine de aspectul tău slăbănog și sfrijit, NUMAL te poate ajuta să adăugi kilograme și kilograme de carne fermă și atractivă pentru silueta ta. (reclamă din perioada 1930 – 1940).

E greu de crezut că, odată, îmi spuneau slăbănoagă! Mii de persoane câştigă rapid între 2 și 7 kg prin această nouă și uşoară metodă. Nu te mai gândi că ești “născută” pentru a fi slabă şi fără prieteni. Mii de oameni au urmat acest tratament simplu și au câştigat kilograme atractive – în doar câteva saptamani. (reclamă din anii 1940)

Iată cum mi-am prinsul bărbatul în capcană! (reclamă din anii 1940)

Vești bune pentru mii de fete care nu au sex appeal. (reclamă din anii 1950)

“Nu le permite să-ți spună slăbănoagă”… sfaturi de la captivanta și noua actriță Eva Six (reclamă din anii 1950)

Bărbații nu s-ar fi uitat la mine când eram slăbuță. Dar… de când am câștigat 5 kg în greutate prin această nouă și ușoară metodă mă bucur de toate întâlnirile pe care mi le doresc. (reclamă din anii 1950)

Fetele slăbuțe din naștere sunt uluite de această nouă metodă de a adăugă 2 kg carne compactă într-o singură săptămână… sau banii înapoi! (reclamă din anii 1950)

“Daca vrei sa fi populară… nu îți poți permite să fi slabă!” Pune kilograme și centimetri de greutate binevenită pe silueta ta, fără bureți, exerciții, uleiuri de pește sau diete periculoase. Poate că nu îți dorești să fi vedetă de cinema, dar ce fată nu vrea să arate ca una! Dacă sunteţi slabă, plată, osoasă şi subponderală din cauza obiceiurilor alimentare, urmează sfatul Linda Peck şi ia Super Wate-On. Cele care îl folosesc deja spun că au câștigat 2 – 5 – 7 kilograme în fiecare săptămână. Deci, de ce să fii slabă? (reclamă din anii 1970)

(sursa)

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu