10 oameni celebri și neașteptatele lor fobii

Puteți susține WebCultura, cu ce sumă doriți, prin intermediul butonului PayPal de mai jos. Mulțumim!

Știați că…

Unora dintre cei mai mari cuceritori ai lumii le era o teamă îngrozitoare de… pisici? Nu, nu este o glumă: ailurofobia “este o formă de fobie manifestată prin teamă exagerată și nemotivată de pisici.Unele situații posibile care pot declanșa teama de pisici sunt: ascultarea torsului, vederea unei pisici în viața reala, posibilitatea de a-și imagina atacul unei pisici, gândul de a întâlni o pisică în întuneric, vederea unei pisici în imagini sau la televizor, jucării sub formă de pisică etc”. De această fobie au suferit Iulius Caesar, Alexandru cel Mare, Napoleon Bonaparte, Adolf Hitler și Benito Mussolini

Iar acestea fiind spuse, iată și alte câteva fobii neașteptate ale unor oameni foarte cunoscuți.

Lui Gustave Eiffel, inginerul care a construit celebrul Turn Eiffel Tower, îi era teamă de înălțimi (acrofobie).

Walt Disney, celebrul creator al lui Mickey Mouse, suferea de musofobie. Sau, altfel spus, îi era frică de șoareci…

Alfred Hitchcock era îngrozit de… ouă (ovofobie). Regizorul celebrului The Birds ura atât de mult ouăle încât refuza să stea în preajma lor și a declarat public că nu va gusta niciodată unul.

Lui Hans Christian Andersen, cel atât de cunoscut pentru basmele sale, îi era teamă să nu care cumva să fie îngropat de viu. Așa se face că, atunci, când dormea, avea mereu în preajma sa un înscris în care specifica faptul că nu e mort, ci doar poate arăta astfel deorece doarme. Fobia se numește tafofobie și de ea suferea și compozitorul Frederic Chopin.

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu