Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Nud, in natura

Destin si fotografie

Nu tu îți alegi harul, ci harul te alege pe tine. Într-o lume în care realitatea sufocă speranțele, fraza poate...

Continuare...


Powered by

Nud, in natura

Sorin Tudorde @
24 April 2012

O serie de nuduri. Altfel decât vi le imaginați.

Artista americană Cecelia Webber creează imagini de flori și de fluturi compuse din trupuri umane. O serie de fotografii, minuțios prelucrate în Photoshop, pe care a numit-o Petale.

Totul a început când, fotografiind spatele unei persoane, a observat că se aseamănă cu o petală. Iar acest gând a dus la altele: de ce unii oamenii se rușinează de trupurile lor când, de fapt, ar trebui să le celebreze?

“Cecelia Webber s-a născut, la poalele unei păduri, într-un oraş cu doar 1.500 de de locuitori. Și-a petrecut cea mai mare parte a copilăriei prinzând salamandre portocalii. A fost un copil timid, ciudat din punct de vedere social, care se bucura să citească și petrecea ore în șir în căutarea micilor creaturi din poveşti printre zidurile cabanelor dărăpănate.”

“În chip bizar, pe măsură ce ea a crescut, lumea a devenit din ce în ce mai ciudată. Iar întrebările au prins a-i năvăli în minte, demolând împrejmuirile realității cu forța unor bile de bowling: ce ne determină să ne simțim așa de ruşinați de corpul uman în cultura occidentală şi, în mare parte, în restul lumii? Nu este trupul un lucru frumos și minunat care merita să fie sărbătorit?”

Dragă cititorule, WebCultura poate exista doar cu ajutorul acelora care aleg să ne susțină prin donațiile lor. Ne poți susține, cu ce sumă dorești, fie prin intermediul unui virament bancar (click aici pentru donație), fie prin intermediul butonului PayPal de mai jos. Mulțumim!


Pagini: 1 2 3

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri

© 2010-2014 WebCultura.