Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Înghețate și trandafiri

Harta emoțiilor umane

Cum ne influențează emoțiile organismul? Și cum diferă iubirea și fericirea de toate celelalte emoții? În cadrul unui studiu publicat...

Continuare...


Powered by

Înghețate și trandafiri

Sorin Tudorde @
6 May 2014

O surpriză dulce din Țara Soarelui Răsare.

inghetata-1

Ceea ce vedeți în imagine este o banală înghețată la cornet din zona orașului japonez Nagasaki. Banală în sensul că, în oraș, toate înghețatele la cornet arată așa. Și nu de azi, de ieri, ci de mai bine de 50 de ani.

WebCultura are nevoie de ajutorul dumneavoastră. Ne puteți susține, cu ce sumă doriți, prin intermediul butonului PayPal de mai jos. Mulțumim!


inghetata-2

Interesant este că tradiția trandafirilor de înghețată nu a apărut din rațiuni estetice, ci din rațiuni practice: vânzătorii ambulanți au observat că, adesea, copiii, prea grăbiți să guste înghețata, apucau cornetul în grabă și, ca urmare, înghețata le scăpa pe jos. Așa că au căutat o soluție pentru ca înghețata să fie mai temeinic așezată în cornet. Și, răsucind cornetul repetat pentru ca aceasta să facă priză, au observat apoi că forma rezultată este asemănătoare unui trandafir.

inghetata-3

Practic, după cum veți vedea, lucrurile se petrec destul de rapid.

O înghețată-trandafir costă 100 yeni (ceea ce înseamnă aproximativ 3 lei).

inghetata-4

Amuzant: denumirea înghețatelor este chirin-chirin ceea ce s-ar putea traduce prin cling-cling. Și aceasta pentru că denuirea vine de la sunetul clopoțelului care anunță că taraba cu înghețată s-a deschis.

inghetata-5

inghetata-6

(via)

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri