Înghețate și trandafiri

O surpriză dulce din Țara Soarelui Răsare.

inghetata-1

Ceea ce vedeți în imagine este o banală înghețată la cornet din zona orașului japonez Nagasaki. Banală în sensul că, în oraș, toate înghețatele la cornet arată așa. Și nu de azi, de ieri, ci de mai bine de 50 de ani.

inghetata-2

Interesant este că tradiția trandafirilor de înghețată nu a apărut din rațiuni estetice, ci din rațiuni practice: vânzătorii ambulanți au observat că, adesea, copiii, prea grăbiți să guste înghețata, apucau cornetul în grabă și, ca urmare, înghețata le scăpa pe jos. Așa că au căutat o soluție pentru ca înghețata să fie mai temeinic așezată în cornet. Și, răsucind cornetul repetat pentru ca aceasta să facă priză, au observat apoi că forma rezultată este asemănătoare unui trandafir.

inghetata-3

Practic, după cum veți vedea, lucrurile se petrec destul de rapid.

O înghețată-trandafir costă 100 yeni (ceea ce înseamnă aproximativ 3 lei).

inghetata-4

Amuzant: denumirea înghețatelor este chirin-chirin ceea ce s-ar putea traduce prin cling-cling. Și aceasta pentru că denuirea vine de la sunetul clopoțelului care anunță că taraba cu înghețată s-a deschis.

inghetata-5

inghetata-6

(via)

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu