Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Cum a schimbat facebook femeile?

Când ai nevoie de dragoste

“Înțelege-mă, iubește-mă”… când ai nevoie de dragoste nu ți se dă dragoste. când trebuie să iubești nu ești iubit. când...

Continuare...


Powered by

Cum a schimbat facebook femeile?

Sorin Tudorde @
17 June 2011

Descătușată de noile tehnologii şi încurajată de concepția de tip Lady Gaga despre feminitate, dorinta de “a dezvălui” s-a transformat în dorinţa de “a expune”.

În cadrul proiectului Untag this Photo, proiect expus în cadrul Universității din Boston, fotografa Dina Litovsky evidențiază modul în care “reprezentările comportamentului public și personal au fost influențate de aparatele foto digitale, telefoanele mobile și rețelele sociale”.

“Într-o formă sau alta, autoreprezentarea femeilor a fost legată de exhibiţionism încă din perioada Flapper. Descătușată de noile tehnologii şi încurajată de concepția de tip Lady Gaga despre feminitate, dorinta de “a dezvălui” s-a transformat în dorinţa de “a expune”. Prin aceasta, autoreprezentarea feminină a atins un prag bizar, în care, deopotrivă, femeile își controlează propria imagine, dar, în acelaşi timp, participă mai mult decât oricând la propria obiectivizare.”

“Reţelele sociale oferă o excelentă platformă pentru expunerea instantanee și pe scară largă şi familiarizarea publicului cu comportamente sexualizate la scenă deschisă. În loc să fie privit ca un un instrument al voyeurismului, aparatul foto este un participant binevenit: femeile nu doar că permit să fie fotografiate, dar, în fapt, “performează” în fața aparatului foto și, prin intermediul lui se conecteaza la o exhibiţionistă și anonimă audiență virtuală.” (Dina Litovsky)

(Notă: click pe imagini pentru mărire)

Webcultura există cu ajutorul donațiilor cititorilor săi. Mulțumim!

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri