Zece fotografii cu adevărat istorice

1868: un “nativ american” privind noua cale ferată transcontinentală.

Astăzi, “nativii americani” sunt una dintre cele mai rare rase din lume: potrivit datelor oficiale, în anul 2003, pe teritoriul SUA mai existau doar ceva mai puțin de trei milioane de nativi americani.

1884: Statuia Libertății – o imagine din timpul construcției.

1912: pachebotul RMS Titanic înainte de pleca din portul Southampton, Anglia, spre destinația la care nu mai avea să ajungă niciodată.

1912: prima fotografie a orașului Machu Pichu (după redescoperirea sa din anul 1911).

1914: Arhiducele Franz Ferdinand, cu soția, în ziua în care a fost asasinat. Un asasinat care a dus la declanșarea Primului Război Mondial.

1930: imagine din timpul construcției faimoasei statui din Rio de Janeiro, Cristos Mântuitorul.

1933: ultimul tigru tasmanian văzut vreodată.

Astăzi o specie dispărută, tigrul tasmanian a fost cel mai mare carnivor marsupiual cunoscut în timpurile moderne.

1940: cerul Londrei în timpul bombardamentelor germane.

1941: un ren surprins în timpul bombardamentelor din Rusia din cel de-al Doilea Război Mondial.

1945: Nagasaki, la 20 de minute după detonarea bombei atomice.

(sursa imaginilor: Wikipedia)

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Un comentariu

  1. Dudushache

    “Astăzi, “nativii americani” sunt una dintre cele mai rare rase din lume: potrivit datelor oficiale, în anul 2003, pe teritoriul SUA mai existau doar ceva mai puțin de trei milioane de nativi americani” – 🙂 🙂

    Sa ne uitam mai degraba la nativii Australieni, aborigenii care au mai ramas cam 200 de mii dupa exterminarile cuceritorilor englezi si olandezi,sa ne uitam la nativii din tarile Americii de Sud dupa masacrele spaniolilor si acelorasi evrei europeni, olandezii si sa mai lasam natia asta Nord-Americana impreuna cu evreii ei si Holocaustul lor, sa se mai odihneasca din planseturi – sunt multe alte natii care au suferit considerabil mai mult de-alungul mileniilor…!

Adaugă comentariu