Visuri

Câteva minute de magie pentru toți iubitorii de film.

În 1990, câteva dintre cele mai sonore nume din istoria cinematografului – Akira Kurosawa, George Lucas, Francis Ford Coppola, Martin Scorsese, Ishiro Honda și Steven Spielberg – au colaborat la realizarea unei bijuterii cinematografice: Dreams.

Dreams nu doar că este singurul film al cărui scenariu a fost scris în întregime de marele regizor Akira Kurosawa, dar filmul, alcătuit din opt episoade, este realizat pe baza viselor reale pe care Kurosawa a declarat că le-a visat în mod repetat. În film apare în ipostaza de actor și Martin Scorsese (da, chiar el!). George Lucas a asigurat câteva dintre efectele speciale și, împreună cu Francis Coppola și Steven Spielberg a ajutat la strângerea de fonduri (Spielberg este și unul dintre producători), iar Ishiro Honda a fost consultant special.

Iată un fragment din această minunăție.

Mai multe date despre Dreams, aici.

vise

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Un comentariu

  1. Silvia

    Este un privilegiu sa poti vedea asemenea filme si interpretari memorabile .Va multumesc celor care faceti posibile aceste bucuriisufletesti .

Adaugă comentariu