Valerian și orașul celor o mie de planete

Puteți susține WebCultura, cu ce sumă doriți, prin intermediul butonului PayPal de mai jos. Mulțumim!

Premiera: 21 iulie 2017. În 3D și 4 Dx. Distribuit de Ro Image 2000 și Prorom Distribution.

Valerian și orașul celor o mie de planete este noul film de aventuri SF al lui Luc Besson, legendarul regizor al unor filme care au făcut istorie, precum Leon, Al cincilea element, sau Lucy, și se bazează pe seria de benzi desenate-cult cu același nume, care au inspirat o generație de artiști, scriitori și cineaști.

Evenimentele principale ale filmului Valerian și orașul celor o mie de planete încep în anul 2740. Clasică și familiară, dar extrem de exotică și interesantă, această aventură epică îi are în centru pe maiorul Valerian (DeHaan ), un operativ al guvernului şi o stea în ascensiune în armata umană, un războinic extraordinar, cu un al șaselea simț al tacticii, cunoscut pentru curajul său. El e însoțit în călătoriile sale prin spațiu de partenera sa, sergent Laureline (Delevingne), a cărei inteligență înnăscută este completată de hotărâre, de independența feroce și de impresionantă forță psihică.

Deși este decisă și concentrată în cariera ei, Laureline este mai de modă veche în viața ei personală – vrea să se îndrăgostească, să se căsătorească și să aibă o familie, în afară de a fi un excelent agent spațial, bineînțeles. Valerian și Laureline se îndreaptă către planeta părăsită Kirian, unde au misiunea să se infiltreze în subteranul aglomerat al Pieței Mari Interdimensionale. La ordinele ministrului Apărării (Hancock), ei au fost îndrumați să recupereze ultimul supraviețuitor din echipă, Mül Converter – o creatură minusculă cu puteri miraculoase care i-ar putea ajuta să salveze o civilizație pașnică presupusă a fi pierdută în istorie.

Cu convertorul ca marfă prețioasă la bordul navei lor spațiale, „The Intruder”, Valerian și Laureline urmează călătoria spre Alpha, stația spațială masivă cunoscută în întreaga galaxie ca „Oraşul celor o mie de planete”. Misiunea lor primordială este de a asigura siguranța comandantului Arun Filitt (Owen), dar misterul din centrul orașului Alpha devine în curând o urgență mai îngrijorătoare, așa că Valerian și Laureline trebuie să decidă dacă au încredere în instinctele lor față de informațiile pe care le-au primit în această misiune.

Valerian și orașul celor o mie de planete

Distribuția

Cara Delevingne, Dane DeHaan, Rihanna, John Goodman, Ethan Hawke, Clive Owen, Rutger Hauer, Kris Wu, Matthieu Kassovitz, Alain Chabat, Herbie Hancock, Emilie Livingston, Alexandre Nguyen.

Regia și scenariul

LUC BESSON

Scrisă și regizată de Besson, povestea lui Valerian și orașul celor o mie de planete se bazează pe seria romantică “Valerian și Laureline” de PIERRE CHRISTIN și JEAN-CLAUDE MÉZIÈRES, publicată pentru prima dată în 1967 de DARGAUD.

Alături de DeHaan și Delevingne îi regăsim pe CLIVE OWEN (Children of Men, seria TV “The Knick”), ETHAN HAWKE ( The Purge, Training Day ), JOHN GOODMAN ( Atomic Blonde, 10 Cloverfield Lane ), KRIS WU ( XXX: Întoarcerea lui Xander Cage, Journey To the West: The Demons Strike Back ) și RUTGER HAUER ( Blade Runner, Batman Begins ). Într-un spectacol uimitor, starul pop RIHANNA (viitorul Ocean’s Eight) își face debutul într-un film SF.

Într-un efort global, Besson se alătură unei echipe de colaboratori de durată, una condusă de producătorul VIRGINIE BESSON-SILLA (Lucy, The Family ). Printre producători se numără directorul de imagine THIERRY ARBOGAST ( Lucy, The Fifth Element ), compozitorul premiat cu Oscar ALEXANDRE DESPLAT ( The Grad Budapest Hotel, The Imitation Game ), designerul de producţie HUGHES TISSANDIER ( Lucy, Taken ), editorul JULIEN REY ( Lucy, The Family ), designerul de costume OLIVER BERIOT ( Lucy, Taken ) şi supervizorul pentru efecte speciale vizuale premiat cu premiul Oscar SCOTT STOKDYK( Oz the Great and Powerful, Spider Man 2). Producători executivi sunt MARK GAO, GREGORY OUANHON ŞI JC CHENG.

WebCultura

Recomandări

Adaugă comentariu