“Trebuie doar să știți bine limba țării a cărei cultură vreți să o slujiți”

“Nu e frumos să te legi de numele oamenilor,

chiar dacă ai dreptul să simți oarecare neliniște când ești înconjurat de celebrități cu nume care par porecle și prenume care sună a alintătură euforică.

De-aceea am spus, de curând, că suntem conduși de mulți “Gigei” și că, așa stând lucrurile, unul în plus sau în minus nu contează (era vorba de politicianul propus de PNL pentru funcția de ministru al culturii). Dar nu eu i-am făcut numele de râs, ci propria sa ignoranță. Personajul cu pricina a reacționat prompt și agramat: “Sunt mândru de numele care (sic!) mi l-au dat părinții”. Și mai apoi: “Nu trebuie să am două premii Nobel ca să fiu ministru al culturii!”.

Nu, drăgălașule domn, nu trebuie să aveți două premii Nobel. Trebuie doar să știți bine limba țării a cărei cultură vreți să o slujiți.”

Andrei Pleșu, 16 decembrie 2013, în Adevărul.

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu