Stray

O animație cu dichis.

Stray este povestea unui pisici vagaboande care speră să devină, ca și Simon’s Cat, o vedetă pe internet. Însă, în mod ironic, devine o pisică Nyan în viața reală.

Ce este aceea o pisică Nyan? Ei bine, acesta este dichisul animației. Pisica Nyan este o vedetă a graficii online. Simplu spus, este un gif animat reprezentând o pisică zburând prin spațiu, care lasă în spate dâre de lumină în culorile curcubeului.

Ce înțelegem, în acest caz, prin “vedetă”? Pe 5 aprilie 2011 a apărut pe youtube primul video reprezentând o pisică Nyan. În doar două săptămâni, filmulețul a strâns peste 1 milion de vizualizări, iar până la data scrierii acestui articol a strâns peste 42 de milioane de vizualizări. Iată-l.

Frumusețea animației din Stray, scurt-metrajul realizat de australianul Guy Collins în colaborare cu Mondo Media, stă tocmai în folosirea referințelor la Simon’s Cat și pisica Nyan. Este, dacă doriți, “o parodie online a unei parodii online prin intermediul altei parodii online”. Priviți. 🙂

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu