Stray

O animație cu dichis.

Stray este povestea unui pisici vagaboande care speră să devină, ca și Simon’s Cat, o vedetă pe internet. Însă, în mod ironic, devine o pisică Nyan în viața reală.

Ce este aceea o pisică Nyan? Ei bine, acesta este dichisul animației. Pisica Nyan este o vedetă a graficii online. Simplu spus, este un gif animat reprezentând o pisică zburând prin spațiu, care lasă în spate dâre de lumină în culorile curcubeului.

Ce înțelegem, în acest caz, prin “vedetă”? Pe 5 aprilie 2011 a apărut pe youtube primul video reprezentând o pisică Nyan. În doar două săptămâni, filmulețul a strâns peste 1 milion de vizualizări, iar până la data scrierii acestui articol a strâns peste 42 de milioane de vizualizări. Iată-l.

Frumusețea animației din Stray, scurt-metrajul realizat de australianul Guy Collins în colaborare cu Mondo Media, stă tocmai în folosirea referințelor la Simon’s Cat și pisica Nyan. Este, dacă doriți, “o parodie online a unei parodii online prin intermediul altei parodii online”. Priviți. 🙂

Ne bucurăm pentru că ne citești. Webcultura există cu ajutorul donațiilor cititorilor săi.
Ne poți susține prin intermediul unui abonament lunar

sau prin intermediul unei donații.

Mulțumim.

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu