Solipsist

Un scurtmetraj oniric, premiat în 2012 la Slamdance Film Festival.

Solipsism – concepție, doctrină potrivit căreia singura realitate ar fi eul, conștiința individuală, întreaga lume exterioară existând numai în această conștiință. (DEX) O variantă excesivă a solipsismului afirmă că nu există decât subiectul, percepția și mintea subiectului, iar întreaga realitate este o construcție a percepției și intelectivității subiectului, neexistând ceva în afara acestuia și independent de el. (Wikipedia)

“Izolarea acestei teorii m-a inspirat să imaginez o contra-ipoteză – o lume în care fiinţele nu sunt constrânse de o experienţă singulară. Astfel, personajele acestui film se contopesc constant, formând o conștiință colectivă.” (Andrew Huang, regizor)

Acestea fiind spuse, vă invit să vedeți Solipsist, un film psihedelic compus din trei părți, care a câștigat în februarie 2012 premiul pentru scurtmetraj experimental la Slamdance Film Festival.

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Un comentariu

  1. pan ioan

    an amazing vision of color illustration within perpetual life

Adaugă comentariu