Solipsist

Un scurtmetraj oniric, premiat în 2012 la Slamdance Film Festival.

Solipsism – concepție, doctrină potrivit căreia singura realitate ar fi eul, conștiința individuală, întreaga lume exterioară existând numai în această conștiință. (DEX) O variantă excesivă a solipsismului afirmă că nu există decât subiectul, percepția și mintea subiectului, iar întreaga realitate este o construcție a percepției și intelectivității subiectului, neexistând ceva în afara acestuia și independent de el. (Wikipedia)

“Izolarea acestei teorii m-a inspirat să imaginez o contra-ipoteză – o lume în care fiinţele nu sunt constrânse de o experienţă singulară. Astfel, personajele acestui film se contopesc constant, formând o conștiință colectivă.” (Andrew Huang, regizor)

Acestea fiind spuse, vă invit să vedeți Solipsist, un film psihedelic compus din trei părți, care a câștigat în februarie 2012 premiul pentru scurtmetraj experimental la Slamdance Film Festival.

Webcultura are nevoie de susținerea ta. Ne poți sprijini prin intermediul unui abonament lunar

sau prin intermediul unei donații.

Mulțumim.

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Un comentariu

  1. pan ioan

    an amazing vision of color illustration within perpetual life

Adaugă comentariu