Sculpturi in coaja de ou

Puteți susține WebCultura, cu ce sumă doriți, prin intermediul butonului PayPal de mai jos. Mulțumim!

Fragile, incredibile, minunate: sculpturi în coajă de ou.

Oul – fragilitate şi forţa supravieţuirii într-o coajă subţire cu formă perfectă. Oul a ridicat întrebări importante filosofilor şi a transformat oameni obişnuiţi în artişti încă din vremea imperiilor persane. Apoi, ouăle pictate au dat lumii o nouă formă de exprimare artistică. Și, nu în ultimul rând, Carl Fabergé.

Artiştii epocii tehnologice de astăzi modelează ouăle cu burghiuri electrice de mare precizie, pentru a crea produse de o inegalabilă frumuseţe.

Unul dintre aceştia este slovenul Franc Grom. Fascinaţia lucrărilor sale este dată de tehnica folosită: artistul modelează oul golit de conţinutul său, ceea ce necesită mult mai multă precizie şi delicateţe în mânuirea burghiului electric. Orice model ales – dragoni, fluturi, păsări, modele geometrice – este realizat prin găurirea succesivă a cojii de ou.

Pentru un singur ou dantelat sunt necesare 2.000 – 3.500 de găuri (chiar şi 18.000 pentru modelele mai complicate) şi câteva luni de zile de muncă.

Cele mai frumoase modele ale lui Franc Grom sunt cele de inspiraţie slovenă, bogat dantelate, ce pot fi iluminate din interior pentru mai multă magie.

(via)

Rodica Balan

Rodica Balan LinkedIn | Twitter | Facebook | De același autor

Public Relations and Marketing Manager at ROCAVI Consulting SRL

Recomandări

Adaugă comentariu