Scapin

Aveţi ocazia de a vedea la Teatrul Odeon un al doilea spectacol japonez ce va fi prezentat la Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu.

Matsumuto Performing Arts Centre din Tokio (Japonia) prezintă miercuri, 17 iunie, de la ora 19.00, la Sala Majestic a Teatrului Odeon: Scapin.

De la premiera piesei în 1994, Kazuyoshi Kushida a remontat această producţie-reper, încercând idei noi. Piesa este bazată pe o lucrare mai veche a lui Molière, “Vicleniile lui Scapin”, cunoscută ca o piesă satirică.

“S-a tot spus că Molière este cunoscut datorită comediilor scrise, dar eu am simţit întotdeauna ceva apăsător şi întunecat în piesele lui. Nu găseşti superficialitate fără limite sau elemente de vitalitate frivolă. Piesele nu conţin nici ironie, nici satiră. Molière abordează această piesă într-un mod febril şi cu o seriozitate mereu prezentă”, a spus Kushida înainte de premiera producţiei sale în 1994.

Păstrând intenţia lui Molière, însă adaptând materialul pentru publicul contemporan, pentru ca acesta să poată înţelege povestea imediat, piesa a fost interpretată şi concepută într-un stil nou. Introducând elemente din poveşti actuale pe parcursul repetiţiilor riguroase, piesa care a rezultat a fost Scapin. Spectacolul a avut o distribuţie nouă de fiecare dată când a fost produs, iar scenariul a fost revizuit după producţia din 2004. Având acum o distribuţie nouă, această piesă prinde din nou viaţă, reflectând o nouă eră.

Scapin

WebCultura

Recomandări

Adaugă comentariu