Șase spectacole de teatru la Festivalul Țara Copiilor 31 mai – 2 iunie

Puteți susține WebCultura, cu ce sumă doriți, prin intermediul butonului PayPal de mai jos. Mulțumim!

Între 31 mai și 2 iunie, Clubul Țăranului și Muzeul Național al Țăranului Român se transformă în Țara Copiilor.

Timp de 3 zile, curtea muzeului și spațiile Clubului Țăranului vor fi dedicate exclusiv copiilor, care sunt așteptați la spectacole de teatru, ateliere creative și un târg pentru toată familia. În cadrul festivalului vor fi invitate şase dintre mai îndrăgite spectacole pentru copii, susţinute de trupe independente de teatru deja consacrate în spaţiul cultural bucureştean.

Atât sâmbătă, cât şi duminică (1 şi 2 iunie) vor avea loc câte trei piese de teatru. În prima parte a zilei, Clubul Ţăranului va găzdui spectacole cu o atmosferă prietenoasă şi cu un puternic impact pedagogic, susţinute de trupe apreciate precum Paiaţa, Lumea lui Momo, Hopa Trop sau Omidee.

Încheierea zilelor de 1 și 2 iunie din festival are loc în studioul Horia Bernea al Muzeului Naţional al Ţăranului Român, care se va transforma cu această ocazie într-o sală de teatru. Aici vor avea loc 2 spectacole de mari proporţii dedicate întregii familii. Sâmbătă, 1 iunie, Asociația pentru Promovarea Istoriei României prezintă spectacolul „Tărâmul Basmelor – Începuturi”, care îmbină personaje tradiţionale din poveştile româneşti cu elemente cinematografice, efecte speciale, lumini, sunet și proiecții de imagini, oferind basmelor o nouă identitate. Duminică, 2 iunie, Compania de teatru Passe Partout Dan Puric va purta spectatorii într-o excursie din poveste în poveste, din tărâm în tărâm, trecând prin şcoala fluturilor și lumea căluților de mare, în spectacolul nonverbal, plin de muzică și culoare „Fluturi și oameni”.

Programul complet al spectacolelor din cadrul festivalului Țara Copiilor

SÂMBĂTĂ, 1 IUNIE

Ora 10.30, Clubul Ţăranului – “Fata babei și fata moșului”, Teatrul Paiața. Recomandat: copii peste 3 ani. Un spectacol interactiv, o poveste care ne păstrează viu gândul că, undeva, cândva, se va împlini zicala „după faptă şi răsplată”. Preţ bilet: 10 lei/persoană. Rezervări: 0723.567.233.

Ora 12.30, Clubul Ţăranului – “Muzicanții din Bremen“, compania Lumea lui Momo. Recomandat: copii peste 3 ani. Spectacol creat pentru a îmbujora de emoție și bucurie obrăjorii celor mici, pentru a le da încredere în puterea imaginației și a-i face să fie responsabili cu prietenii cu lăbuțe și botic. Preţ bilet: 25 lei/persoană Rezevări: 0723.565.113

SPECTACOLUL DE SEARĂ: Ora 18.00, Studio Horia Bernea – „Tărâmul Basmelor – Începuturi”, Asociația pentru Promovarea Istoriei României. Cele mai îndrăgite personaje ale basmelor românești se vor întâlni pe aceeași scenă, într-un spectacol interactiv de teatru pentru copii. Lumea basmului primește o nouă identitate prin îmbinarea elementelor cinematografice cu cele mai noi metode grafice și animații 3D. Efectele speciale, luminile, sunetul și proiețiile de imagini ancorează publicul în atmosfera de poveste și le oferă celor prezenți ocazia de a fi actori principali în spectacolul la care asistă. Preț bilet: copii 17 lei, adulți 22 lei.

DUMINICĂ, 2 IUNIE

Ora 10.30, Clubul Ţăranului – „Castelul Vrăjitoarei”, trupa de teatru Omidee. Recomandat: copii între 3 și 8 ani. Prinţesa închisă în castelul vărjitoarei învaţă să nu se mai teamă de întuneric, fantome sau şoareci. La fel vor face şi copiii care urmăresc întâmplările ei.
Preţ bilet: 10 lei/persoană. Rezervări: 021.335.21.34, 0723.137.747 sau 0741.149.749

Ora 12.30, Clubul Ţăranului – „Noapte bună”, compania de teatru Hopa Trop. O imagine poetică asupra visului, cu ajutorul luminilor, umbrelor, al sunetelor date de instrumentele live. Spectacolul este gândit pentru copii de vârstă mică, cu imagini şi sunete nonagresive. Recomandat: copii între 2 şi 5 ani. Preţ bilet: 20 lei/persoană. Al doilea adult din cadrul familiei va putea asista la piesă gratuit.

SPECTACOLUL DE SEARĂ: ora 19.00, Studio Horia Bernea – „Fluturi și oameni”, Compania de teatru Passe Partout Dan Puric. Un spectacol neastâmpărat, gândit special pentru copiii neastâmpăraţi ai zilelor noastre, copii care sigur vor înţelege de ce fluturii, mai nou, iau lecţii de balet, pe cine așteaptă Sirena în mijlocul mării și unde îşi vor petrece… luna de miere Scufiţa Roşie şi Lupul cel Rău. O excursie plină de aventuri, ca într-un montagne russe, din poveste în poveste şi din tărâm în tărâm; un spectacol plin de culoare, la care Fraţii Grimm, Petre Ispirescu şi Walt Disney şi-ar rezerva din timp locuri în sală. Preţ bilet: copii 15 lei, adulţi 25 lei.

Programul complet al activităților din cadrul festivalului Țara Copiilor va fi anunțat pe pagina de facebook a festivalului. Pentru detalii şi întrebări, ne puteţi scrie pe adresa taracopiilor@gmail.com.

Festivalul Țara Copiilor (31 mai – 2 iunie) este o ediție pilot a Festivalului Țara Copiilor ce va avea loc în perioada 6 – 12 septembrie 2013. În toamnă, organizatorii își doresc să aducă unele din cele mai frumoase spectacole de teatru pentru copii atât din țară, cât și din străinătate.

WebCultura

Recomandări

Adaugă comentariu