Romani frumosi: un proiect minunat, un proiect necesar

O galerie fotografică a unora dintre cei mai frumoși români.

Sunt personalităţi contemporane din diverse domenii, oameni pe care ar trebui să-i cunoaștem. Sunt români frumoși pe care, însă, nu-i cunoaștem “pentru că nu învăţăm despre ei în şcoală; pentru că media promovează pseudo-valori, prea puţin elita; pentru că nu există o galerie de texte şi imagini cu personalităţi contemporane marcante”. Pornind de aici, Matei Buță și A.R.C.E.N. au creat proiectul Români frumoși. Un proiect cu adevărat minunat.

“Suntem un grup de tineri cu un entuziasm enorm și ne-am gândit că putem schimba ceva. Am început în 2011, când am trecut pe o listă personalități din 15 domenii – de la muzică la istorie, de la film la cercetare științifică – și i-am ales pe cei care ne-au uimit, a căror biografie ne-a făcut să ne fie jenă că nu-i cunoaștem. Am ajuns la o listă scurtă, atât cât am crezut că ne putem permite să-i întâlnim. I-am contactat, am transpirat de emoție, dar și de munca pe care am depus-o pentru a-i convinge să se lase fotografiați și să facă parte din galeria de valori. Aproape toți au spus da. Apoi a început povestea: Matei Buță a gândit conceptul fotografic și împreună cu echipa de asistenți foto a încercat să capteze fiecare dintre aceste personalități în fotografii memorabile.”

Și, invitându-vă să urmăriți povestea care se naște atât pe site-ul Români frumoși cât și pe pagina de facebook Români frumoși, iată și un exemplu: ședința foto organizată pentru Crina “Coco” Popescu, prima alpinistă din lume care a urcat pe cei mai înalți 7 vulcani de pe cele 7 continente.

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu