Prostituate, google, fotografii

Prostituatele de pe șoseaua de centură se văd și pe Google Street View.

Despre folosirea Google Street View ca instrument artistic am mai vorbit în cadrul articolului Noua fotografie americană. Iată acum un nou exemplu, soldat tot cu o carte tipărită: No Man’s Land este o carte publicată de artistul de origine belgiană Mishka Henner care a fotografiat, prin intermediul Google Street View, prostituate din Spania, Italia și România.

Imaginea de mai sus este descrisă de către Mishka Henner scurt: “Șoseaua de Centură, România”. Destul de sărăcăcios față de celelalte fotografii prezente în carte care beneficiază de o descriere destul de exactă a locației. Fotografie de mai jos, de pildă, este descrisă astfel: “Carretare de Olot, Crespia, CT, Spain”.

Și uite așa, dacă mai avem de așteptat cu strategia pentru turism, măcar Șoseaua de Centură, oricare ar fi ea, pare să-și fi găsit o europeană notorietate. Pentru că, pentru a găsi ceva anume cu ajutorul Google Street View trebuia ca mai întâi să știi exact ce cauți. Ba, chiar mai mult: deși fotografia de pe șoseaua de centură este singura fotografie din România din totalul celor aproape 120 de fotografii prezente în carte, buzz-ul creat în jurul acesteia plasează țara noastră pe același loc cu surorile sale întru latinitate.

“No Man’s Land explorează marginile mediului urban şi rural european ca experiența a ceea ce par a fi femei solicitând sex în locații post-industrială şi rurale, capturate de către camerele Google Street View.”

Acestea fiind spuse, puteți “răsfoi” cartea online, fie pe site-ul lui Mishka, fie pe blurb.com (de unde se poate și achiziționa). Iar dacă sunteți curioși să admiriați și aici fotografia de pe “Șoseaua de Centură”, ei bine, o gasiți la pagina 56.

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu