Primul iPad

Primul iPad a fost gândit in anul 1935.

În numărul din aprilie 1935, publicația Everyday Science and Mechanics includea schema unei invenții care ar fi urmat să fie “următorul pas logic în domeniul editorial”: un cititor de microfilme montat pe o bară fixă (în acest caz, o veioză), permitea cititorului să stea comod în fotoliu în timp ce citesa cartea dorită.

“S-a dovedit că este posibil să fotografiezi cărți și să le proiectezi pe un ecran, după cum a fost arătat cu mult timp în urmă în paginile acestei reviste. În stânga este un dispozitiv care aplică acest lucru pentru uzul casnic, însoțit de instrucţiunile de utilizare. Este, practic, automat.”

Un text suplimentar însoţeşte imaginea: “Puteţi citi «o carte» (care este o rolă de film în miniatură), muzica etc, beneficiind de întreg confortul.”

(sursa: blogul Smithsonian)

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu