Pina: un eveniment cinematografic

Pina, filmul care a rulat la cele mai importante festivaluri europene cu casa închisă, va fi lansat simultan în România, Finlanda, Cehia şi China pe 9 septembrie.

Considerat de către mulți drept evenimentul cinematografic al toamnei, Pina aduce un suflu nou – și îndelung așteptat! – pe piața românească a promovării filmelor:

este pentru prima dată când se mizează atât de mult pe promovarea online. Și este pentru prima dată când pentru această promovare – online, repet – sunt angrenate nume atât de sonore. Feliciari, Parada Film!

“Pina este un film pentru Pina Bausch, una dintre cele mai importante coregrafe ale ultimelor decenii şi prietenă apropiată a lui Wim Wenders.

Filmat 3D cu ansamblul companiei de dans Pina Bausch din Wuppertal, acest lungmetraj-eveniment ilustrează ameţitoarea şi inimitabila artă a marii coregrafe germane, care a murit în vara lui 2009.

Prezent la cele mai importante festivaluri europene unde a rulat cu casa închisă, PINA a câştigat doar într-o singură săptămână Marele Premiu la 3D Festival din Paris (24-26 mai 2011) şi Premiul pentru Cel mai Bun Documentar German la Dokville (26-27 mai 2011). Pelicula a fost nominalizată şi la prestigiosul Premiu LUX, oferit de Parlamentul European.”

Webcultura are nevoie de susținerea ta. Ne poți sprijini prin intermediul unui abonament lunar

sau prin intermediul unei donații.

Mulțumim.

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu