Pina: un eveniment cinematografic

Pina, filmul care a rulat la cele mai importante festivaluri europene cu casa închisă, va fi lansat simultan în România, Finlanda, Cehia şi China pe 9 septembrie.

Considerat de către mulți drept evenimentul cinematografic al toamnei, Pina aduce un suflu nou – și îndelung așteptat! – pe piața românească a promovării filmelor:

este pentru prima dată când se mizează atât de mult pe promovarea online. Și este pentru prima dată când pentru această promovare – online, repet – sunt angrenate nume atât de sonore. Feliciari, Parada Film!

“Pina este un film pentru Pina Bausch, una dintre cele mai importante coregrafe ale ultimelor decenii şi prietenă apropiată a lui Wim Wenders.

Filmat 3D cu ansamblul companiei de dans Pina Bausch din Wuppertal, acest lungmetraj-eveniment ilustrează ameţitoarea şi inimitabila artă a marii coregrafe germane, care a murit în vara lui 2009.

Prezent la cele mai importante festivaluri europene unde a rulat cu casa închisă, PINA a câştigat doar într-o singură săptămână Marele Premiu la 3D Festival din Paris (24-26 mai 2011) şi Premiul pentru Cel mai Bun Documentar German la Dokville (26-27 mai 2011). Pelicula a fost nominalizată şi la prestigiosul Premiu LUX, oferit de Parlamentul European.”

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu