Luna Japoniei la Bucuresti

In decursul acestei luni, bucurestenii sunt invitati sa participe la o serie de evenimente culturale organizate cu sprijinul Ambasadei Japoniei si in parteneriat cu unele dintre cele mai prestigioase institutii publice si private din Romania.

Luna Culturii Japoneze a debutat la resedinta Excelentei Sale, Domnului Kisaburo Ishii, Ambasador al Japoniei la Bucuresti, printr-o inedita prezentare de kimonouri create de catre maestrul Nobuaki Tomita, designer renumit pentru realizarea costumelor actorilor din peste două mii de filme și seriale de televiziune japoneze.

Astfel, doamnele invitate la receptie, fie ca au imbratisat o cariera diplomatica sau conduc corporatii, au avut ocazia sa imbrace kimonouri unicat, sa aprecieze imprimeurile fine sau peisajele colorate ale acestora. Surpriza serii a constituit-o descoperirea catorva arome impregnate in textura kimonourilor, designerul apeland astfel la coloranți neobișnuiți precum ciocolata, căpșunile sau ceaiul.

Nobuaki Tomita a promovat tradiția kimonourilor la nivel internațional, veșmintele sale originale fiind prezentate în cadrul unor evenimente importante din SUA, China, Italia, Germania, etc.

Maestrul va fi prezent si la Universitatea Romano-Americana din Bucuresti unde va organiza o adevarata parada si va continua cu prezentarea unor master-class-uri de arta purtarii kimonourilor.

Luna culturii japoneze va continua cu proiecții de filme de lung metraj, expoziții de stampe și hărți japoneze vechi, ceremonii ale ceaiului, ateliere de caligrafie, origami, sushi, conferințe pe diverse teme, lansări de carte, dar si competiții de aikido și kendo. Intrarea este libera la toate evenimentele.

WebCultura

Recomandări

Adaugă comentariu