Incantesimo – serile clasice

Puteți susține WebCultura, cu ce sumă doriți, prin intermediul butonului PayPal de mai jos. Mulțumim!

Din suflet, muzică “de suflet”. Pentru toți iubitorii muzicii clasice.

Incantesimo – serile clasice este un proiect de succes, nascut din dorinta de a educa si promova muzica clasica publicului larg, in spatii atipice. Si nu numai. Concertele noastre din fiecare seara a primei joi a lunii, in Clubul Taranului, nu numai ca va poarta intr-un periplu muzical de exceptie, intr-o abordare nonconformista, dar aduc pe scena artisti extreme de talentati, atat la inceput de cariera cat si consacrati ai genului.
Definitorie este irepetabilitatea, data fiind si varietatea instrumentelor si formulelor. Dela harfa si flaut in primul, la chitara clasica in acest al doilea, urmand ca la urmatorul sa va daruim unul de brass, fac ca aceste concerte sa fie intotdeauna altfel.

Joi, 2 octombrie, ora 20:00, in Clubul Taranului, va dedicam un concert clasic si, in incheiere, un mini program de muzica din filme, cu Alexandra Popescu la pian si Elida Tirtopan la flaut.

Alexandra Popescu a urmat studiile Liceului de muzică “Dinu Lipatti”, continuându-le la Universitatea Națională de Muzică din București la clasa profesorului Vlad Dimulescu. În acest an a absolvit cursurile de Master în aceași instituție. A obținut numeroase premii la concursuri precum: Concursul “Victor Giuleanu”, București; Concursul “George Gergescu”, Tulcea; Concursul Internațional “ Pro Piano”, București, Concursul Național de Interpretare Muzicală “W. A. Mozart”. A susținut o serie de recitaluri atât în țară, cât și în străinătate: Germania, Irlanda, Italia. Alexandra Popescu este membră a fundației “Remember Enescu”.

Elida Tîrțopan a fost implicată în numeroase proiecte artistice și a susținut concerte cu orchestra Liceului ‚Dinu Lipatti’ la Radiodifuziunea Română, cu Filarmonica ‚Ion Dumitrescu’ din Râmnicu Vâlcea, Filarmonica din Ploiești, cât și numeroase recitaluri solo și camerale în București, Tulcea, Râmnicu Vâlcea, Brașov, Sibiu, Constanța și peste hotare (Germania, Cehia).

Din program; Georg Philipp Telemann, Claude Debussy, Luigi Boccherini, Johann Sebastian Bach. In incheiere miniconcert tango si muzica din filme.

Incantesimo

WebCultura

Recomandări

Adaugă comentariu