Fuego, măi!

Halucinant. De la un membru al Uniunii Scriitorilor citire…

Ați auzit vreodată de Fuego? Dacă nu ați auzit… ei bine, Fuego este un cântăreț român. Acum să presupunem că vă place Fuego (e doar un exercițiu logic, zău, nu vă simțiți jigniți). Și să presupunem că vă place chiar foarte, foarte mult. Chiar și în aceste condiții v-ați fi imaginat vreodată că viața lui Fuego poate fi comparată cu viața lui Iisus?

“Scriitoarea Dora Alina Romanescu (pe numele ei real Saveta Georgescu) a scris două cărţi despre cântăreţul Fuego şi o pregăteşte pe a treia. Dora Alina Romanescu a debutat în lumea literară în 2002, iar în 2009 a devenit membră a Uniunii Scriitorilor. Cărţile despre Fuego, “Gara Centrală” şi “Mărturii de iubire”, sunt cele mai cunoscute opere ale sale. În prefaţa şi în introducerea romanului “Gara Centrală”, alţi doi membri ai Uniunii Scriitorilor se întrec în a-l lăuda pe Fuego şi cartea dedicată lui.

Poetul Ion Roşioru, membru în Uniunea Scriitorilor de peste 15 ani, scrie: “Nu-i vorba, aşa cum s-ar putea crede, de o biografie romanţată, ci de un bildungsroman în toată puterea cuvântului şi respectând întreg canonul speciei. Calea protagonistului nu-i deloc una presărată cu roze, ci populată ca şi în basme, cu tot felul de probe iniţiatice, deloc uşoare şi atrăgând după ele sau implicând descurajarea, eşecul, angoasele existenţiale, îndoiala şi tentaţia de a abandona urcuşul spre crestele consacrării. Pentru descrierea acestei ascensiuni gemene cu calvarul iisusic, autoarea recurge la o metaforă cum nu se poate mai inspirată: cea a trenului vieţii”.

Fragment dintr-un articol publicat de Adevărul. Articol pe care, de aveți putere, vă invit să-l citiți integral.

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu