Filmul “Sunt o baba comunista” ovationat la Anonimul

Prima proiectie pentru public in Romania a filmului lui Stere Gulea “Sunt o baba comunista” a fost primit cu urale de publicul aflat la Sfintul Gheorghe la Festivalul International de film Anonimul.

“Vreau sa va spun un lucru. Luminita Gheorghiu in timp ce repetam mi-a zis: ma, Stere, eu am crezut ca umorul venea de la Victor (n.m. Rebengiuc) la Morometii, dar vad ca ai si tu umor”, a marturist regizorul incintat de reactia publicului.

Filmul, inspirat de cartea omonima a lui Dan Lungu, este o tragi comedie si spune povestea unei femei care incearca sa-si ajute financiar fiica plecata in America pentru ca aceasta se confrunta cu probleme financiare.

Regizorul a marturisit in fata audientei care l-a aplaudat minute in sir ca a scris scenariul timp de 3 ani si ca tot timpul a avut-o in minte pe Luminita Gheorghiu pentru acest rol intrucit ii stia calitatile actoricesti de la colaborarea pentru “Morometii”. Alaturi de Luminita Gheorghiu, mai apar in film, Marian Ralea, Ana Ularu, Anca Sigartau.

In discursul sau de multumire pentru entuziasmul publicului, Gulea a facut referire si la situatia financiara a cinematografie romanesti, dezvaluind ca a filmat tot materialul in 24 de zile, ceea ce l-a pus in unele situatii extreme. Regizorul n-a uitat insa sa laude munca tinerilor cineasti romani si sa critice autoritatile pentru neimplicarea lor in dezvoltarea cinematografiei romanesti.

“Pe de o parte ne place sa iesim la felicitari, dar pe de alta ne doare in cot. Si e pacat, eu cred ca e o perioada fasta pentru cinematografia romana. Nu cred ca a mai existat o asemenea generatie … Un flux continuu de tineri, de regizori, nu e vorba doar de primele virfuri, au aparut si din generatiile ulteriaore si tot apar. Am crezut ca o sa fie citiva, dar m-am inselat si imi pare bine; vad ca vin oameni tineri talentati dorinici sa faca cinema”, a spus Stere Gulea in fata publicului de la Anonimul.

“Sunt o baba comunista” a fost prezentat pentru prima data in Romania la Anonimul in afara competitiei si va avea premiera in cinematografele din toata tara pe 23 august.

Cristina Bazavan
Blog | Twitter | Facebook

Cristina Bazavan

Recomandări

Adaugă comentariu