Echipa de fotbal

O poveste adevărată, un scurtmetraj superb.

Și-au dorit să joace fotbal, dar de jur împrejur era doar de apă. Însă, acest lucru nu i-a putut opri…

F.C. Panyee este povestea reală a copiilor din satul Koh Panyee, un sat situat pe o mică insulă din Thailanda. Sau, mai exact spus, la țărmul unei mici insule. Pentru că Panyee este un sat lacustru: este construit în întregime pe apă și nu are nici măcar un centimetru pătrat de pământ. Asemeni altor copii, copiii din Panyee și-ar fi dorit să joace fotbal. Dar, date fiind condițiile, trebuiau să se resemneze, privind la televizor. Până în 1986. Când ceva s-a schimbat…

Notă: Da, după cum ați observat, filmul este sponsorizat de TMB, o bancă thailandeză. Și, tot după cum ați observat, atunci când o agenție creativă – Leo Burnett Group Thailanda – se întâlnește cu o poveste minuntă, miracole se pot întâmpla.

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu