Definirea unor noțiuni

Ce înseamnă pentru tine să visezi?

Pentru mine, și pentru călătorul meu, este să ne facem o lume a noastră. Sa o clădim de la cea mai adâncă temelie, până în vârful vântului. Care e oare culmea vântului? Fiecare are propria lui limitare. La mine, limita e viața, e cerul, e iarba, e pământul, ca sol și, de asemenea, ca entitate. Pentru mine limita e viața, după cum am zis. Și cred ca toți, la un punct din cursul trăirilor noastre, inconștient câteodată, ne întrebam ce e viața?

Cât de dulce și duios sună? E noțiune de timp. Dar timpul e o unitate metrică, doar de măsurare și orientare pentru noi, ca oameni. Deci, ce e viața până la urmă ? E ceva atât de frumos, ceva ce ne face pe noi ca ființe sa vedem ce e fericirea, ce e mândria, ce e supărarea, furia sau chiar rușinarea.

Dar cel mai surprinzător lucru mi se pare cum noi, ființe umane, încercăm să definim fericirea, care face parte din viață. Ce e fericirea? Călătorul meu crede că fericirea nu exista cu adevărat dacă nu te cunoști, tu pe tine, cu adevarat.

Dar poate fericirea e atunci când îi faci pe ceilalți fericiți!
Sau poate e atunci când îți satisfaci propriile tale dorințe !
Fiecare are viziunea lui asupra fericirii.

Ce e pentru mine , fericirea ? Pentru mine, iar aici trebuie să îl readuc la tăcere pe misteriosul meu călător, fericirea e ceva spiritual, ceva care există deja în fiecare din noi. Doar că noi nu vedem adevăratele valori ce ne fac fericiți.

În fond, observ că nici nu pot găsi o definiție fericirii. Dar acest aspect nu face ca aceste convingeri să pară mai puțin importante.

Leonte Eleny

Leonte Eleny De același autor

Pentru a publica în cadrul Cenaclului WebCultura trimite-ne textul tău prin intermediul acestui formular. Și, nu în ultimul rând, te rugăm să citești și cele câteva rânduri scrise aici. Important: autorii care au publicat deja cel puțin trei creații în paginile Cenaclului și doresc pagini de autor sunt rugați să ne contacteze prin intermediul aceluiași formular.

Recomandări

Adaugă comentariu