De nevoie, la nevoie

Cinci toalete neobișnuite.

1. Guadalajara, Mexic.

Conceput de către Hernandez Silva Arquitectos, PPDG Penthouse este o clădire rezidențială înaltă de 15 etaje. Clădirea avea prevăzut și un lift care, însă, nu a mai fost instalat niciodată. Așa că proprietarul a instalat, la ultimul etaj, o pardoseală din sticlă și a creat o “toaletă cu vedere în gol”, de la înălțimea etajului 15.

2. Tate Britain Gallery, Marea Britanie

Numită “Don’t Miss A Sec” toaleta din imagine a fost o instalație artistică temporară, realizată, în anul 2003, de către artista Monica Bonvicini, în fața clădirii Tate Britain Gallery din London. După cum se poate observa, este o toaletă complet funcțională, cu pereții din sticlă, care din afară sunt percepuți ca o oglindă, însă, din interior, permit să se vadă totul, fără a pierde “nici o secundă” din ceea ce se întâmplă.

3. Ichihara, Japonia

Ceea ce vedeți în imagine este toaletă publică (!) din gara Itabu, situată în districtul Ichihara din Japonia. Situată într-o grădină, toaleta are toți pereții din sticlă, astfel încât, “pe perioada staționării” să poată fi admirată natura. Iar pentru aceia care își fac griji privind intimitatea: există un gard înalt de doi metri astfel încât să nu poți fi văzut din stradă. 🙂

4. Akashi, Japonia

Dacă tot e să admirăm natura: o toaletă construită în interiorul unui acvariu.

Toaleta se află într-o cafenea, iar proprietarul a cheltuit echivalentul a aproximativ 200.000 de euro pentru construirea ei.

5. Queenstown, Noua Zeelandă

Ceea ce vedeți în imagine este toaleta bărbaților dintr-un hotel de cinci de stele: hotelul Sofitel, din Queenstown, Noua Zeelandă. Un hotel al cărui manager a gândit că astfel va mai condimenta puțin atmosfera.

(via)

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu