De nevoie, la nevoie

Puteți susține WebCultura, cu ce sumă doriți, prin intermediul butonului PayPal de mai jos. Mulțumim!

Cinci toalete neobișnuite.

1. Guadalajara, Mexic.

Conceput de către Hernandez Silva Arquitectos, PPDG Penthouse este o clădire rezidențială înaltă de 15 etaje. Clădirea avea prevăzut și un lift care, însă, nu a mai fost instalat niciodată. Așa că proprietarul a instalat, la ultimul etaj, o pardoseală din sticlă și a creat o “toaletă cu vedere în gol”, de la înălțimea etajului 15.

2. Tate Britain Gallery, Marea Britanie

Numită “Don’t Miss A Sec” toaleta din imagine a fost o instalație artistică temporară, realizată, în anul 2003, de către artista Monica Bonvicini, în fața clădirii Tate Britain Gallery din London. După cum se poate observa, este o toaletă complet funcțională, cu pereții din sticlă, care din afară sunt percepuți ca o oglindă, însă, din interior, permit să se vadă totul, fără a pierde “nici o secundă” din ceea ce se întâmplă.

3. Ichihara, Japonia

Ceea ce vedeți în imagine este toaletă publică (!) din gara Itabu, situată în districtul Ichihara din Japonia. Situată într-o grădină, toaleta are toți pereții din sticlă, astfel încât, “pe perioada staționării” să poată fi admirată natura. Iar pentru aceia care își fac griji privind intimitatea: există un gard înalt de doi metri astfel încât să nu poți fi văzut din stradă. 🙂

4. Akashi, Japonia

Dacă tot e să admirăm natura: o toaletă construită în interiorul unui acvariu.

Toaleta se află într-o cafenea, iar proprietarul a cheltuit echivalentul a aproximativ 200.000 de euro pentru construirea ei.

5. Queenstown, Noua Zeelandă

Ceea ce vedeți în imagine este toaleta bărbaților dintr-un hotel de cinci de stele: hotelul Sofitel, din Queenstown, Noua Zeelandă. Un hotel al cărui manager a gândit că astfel va mai condimenta puțin atmosfera.

(via)

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu