De mână cu tinerețea

Webcultura are nevoie de susținerea ta. Ne poți sprijini prin intermediul unui abonament lunar

sau prin intermediul unei donații.

Mulțumim.

Tinerețea este vara vieții. Prin vene curge frumusețea, aventura, curajul, puterea, graba. E ca și moda. Elegantă, colorată și cu fiecare val ce trece, în schimbare. Aduce întotdeauna ceva nou, are viitorul în față, jovială, încrezătoare.

Sunt multe moduri de a percepe, de a vorbi sau reprezenta tinerețea. Fiecare cu a lui. Fiecare despre a lui… tinerețe. Și nu este doar o etapă din viața noastră, e și o stare de spirit care te poate însoți pe tot parcursul tău.

Ce facem noi când o avem alături? Ne punem căștile în urechi, dăm muzica la maxim, analizăm, căutăm răspunsuri, pe care poate le găsim sau nu, încercăm să schimbăm lucruri, oameni.

– De ce pleci de la mine? Nu mă părăsi. Mai rămâi… măcar o clipă.
– Din păcate nu mai pot rămâne. Trebuie să las loc bătrâneții. Dar stai liniștită, îți va fi un prieten de nădejde.
– Dar eu pe tine te vreau. Pe tine, cea care ești ca și mine. Plină de culoare, nerăbdătoare, impulsivă, obraznică. Pe ea nu o vreau. Te rog să îi transmiți că nu o primesc în viața mea.
– Nu fi copil. Din păcate nu ai cum să o oprești. Chiar dacă îi închizi ușa, te vei trezi cu ea înauntru. La fel a fost și cu mine. Și la urmă, nu putem avea, păstra doar ce ne dorim.
– Nimic nu îmi va schimba decizia. Nu o accept. Te rog să îi transmiți.
– De ce?
– Pentru că e plictisitoare. Mă va face prizoniera ei. Îmi va lua tot ce tu mi-ai dat. Nu vreau să mă încetinească, să mă albească…
– Îți va pune în brațe fotografii…
– Nu râde. Vezi, de aceea nu o iubesc
– Crede-mă că e mai bine să o ai alături decât să mori tânăr. Are și ea calitățile ei.
– Cum ar fi?
– Maturitatea…timp pentru reflectare…
– Vezi, și tu trebuie să îi cauți calitățile. Și din păcate, căutarea se soldează cu prea puține rezultate în favoarea ei.
– Și totuși… îți dă zile să te plimbi…

tineretea

Anca Horj

Anca Horj De același autor

Când gândurile se transformă în cuvinte se nasc emoții.

Recomandări

Adaugă comentariu