Dansatori printre noi

Despre dans și bucuria momentelor pe care le trăim în fiecare zi.

Dancers Among Us este un proiect fotografic în derularea, inițiat de artistul american Jordan Matter în primăvara anului 2009: dansatori profesioniști sunt fotografiați în mișcare, în situații care amintesc de viața de zi cu zi.

“Ideea acestui proiect mi-a venit într-o după-amiază, în timp ce mă uitam cum fiul meu se distra cu autobuzul lui de jucărie. Am încercat să urmăresc cursa creată de fantezie prin ochii copilului de trei ani care se concentrau asupra unei cutii din plastic galben şi a unor figurine fără brațe. Cel puţin asta era ceea ce vedeam eu. El vedea o comunitate înfloritoare, grăbindu-se să prindă autobuzul de Australia. Sărea entuziast dintr-un loc într-altul, cu gura căscată și sprijinindu-se în palme și genunchi, reacționând cu bucurie la o lume pe care eu nu o puteam vedea, dar care, cu toate acestea, era foarte prezentă pentru el.”

Pe măsură ce devenim mai bătrâni și mai înțelepți, ce se întâmplă cu acest entuziasm, cu această capacitate de ne cufunda deplin în moment? De ce aceste momente de pură de pasiune sunt atât de des înlocuieşte cu cinism, plictiseală şi de indiferenţă? Și, în timp ce mă jucam cu fiul meu, m-am gândit la crearea unor fotografii care să arate lumea ca și când ar fi privită prin ochii fanteziei unui copil. Oamenii din imagini ar trăi cu adevărat momentul, sărbătorind toate aspectele şi emoţiile vieţii de zi cu zi.”

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu