„Cultura cu prioritate!”: Managerii culturali din România se reunesc la București

 

Institutul Național pentru Cercetare și Formare Culturală (INCFC) organizează, în perioada 17 – 18 noiembrie 2022, Conferința Națională a Managerilor Culturali (CNMC) – ediția a IX-a, la care vor participa peste 150 de manageri din instituțiile publice de cultură, specialiști în management și antreprenoriat cultural și reprezentanți ai autorităților centrale și locale din România.

Conferința se va desfășura la Biblioteca Națională a României, principalul partener al evenimentului.

În deschiderea oficială vor lua cuvântul: Lucian Romașcanu – Ministrul Culturii, prof. univ. dr. Mircea Vasilescu – Universitatea din București, membru în Consiliu Științific INCFC și conf. univ. dr. Carmen Croitoru – Director General, INCFC.

Ediția din acest an va fi dedicată prezentării Strategiei Sectoriale în Domeniul Culturii 2023-2030 (SSDC 2023-2030), structurată în jurul conceptului „Cultura cu prioritate!”, ca răspuns la perspectivele de dezvoltare, dar și la problemele specifice sistemului culturii.

Programul Conferinței va include sesiunile „Strategii manageriale post-pandemice: revenirea publicului în spațiile culturale” și „Managementul cultural ca profesie: abordări și responsabilități în sistemul de învățământ universitar și post-universitar”, în cadrul cărora vorbitorii, manageri culturali și profesori de renume național vor susține prelegeri referitoare la creșterea consumului de cultură și profesionalizarea managementului cultural.

De asemenea, în cadrul evenimentului vor avea loc sesiunea de informare dedicată Strategiei naționale pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei, radicalizării și discursului instigator la ură aferentă perioadei 2021 – 2023, prezentarea proiectului TECH.LIBRARY – realizat de Biblioteca Națională a României și lansarea Revistei Muzeelor nr. 1/2022 – publicată de INCFC.

Cu scopul de a încuraja viitoarele generații de manageri culturali, sub egida Conferinței, va fi organizată și cea de-a doua ediție a Simpozionului Culturadata, manifestare științifică dedicată cercetărilor în management, marketing și politici culturale, realizate de masteranzi și doctoranzi în domeniu.

Mai multe detalii despre Conferință și invitați se regăsesc aici. Aflați ultimele noutăți de pe pagina de Facebook și contul Instagram.

Institutul Național pentru Cercetare și Formare Culturală (INCFC), aflat în subordinea Ministerului Culturii, este singurul institut național care are ca obiective studierea, cercetarea și furnizarea de date statistice pentru domeniul culturii, precum și formarea continuă a celor care aleg o carieră în sectorul ocupațional cultură.

Conferința Națională a Managerilor Culturali este cea mai importantă conferință națională desfășurată de INCFC, organizată anual începând cu anul 2014 ca platformă de consultare și dialog, care a devenit o oportunitate de întâlnire și schimburi de bune practici pentru profesioniștii din domeniul cultural.

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu