Copaci invingatori

O necesară aducere aminte a vremelniciei umane.

Suntem vremelnici. La fel de vremelnici ca și cultura noastră. Doar că, în goana după cel mai nou model (de telefon, de autoturism, de fotoliu, veioză, televizor, cuptor cu microunde și-tot-așa), uităm adesea acest lucru. Uităm că tocmai “cel mai nou model” este o dovadă a vremelniciei.

Uităm că obișnuiam să înțelegem durabilitatea prin raportare la durata propriilor vieți și că acum obișnuim să o înțelegem prin raportare la durata propriului timp. Iar acum, timpul nostru se grăbește. Câteva secunde sunt suficiente pentru ca o imagine să devină amintire. Și câteva amintiri sunt suficiente pentru a contura o viață.

Suntem vremelnici. Natura ne dovedește mereu acest lucru. O dovadă care, în cele din urmă, este doar o chestiune de timp.

(sursa foto: U.S. Yahoo! Editorial’s)

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu