Cinci. De Dragobete

Potrivit tradiției populare…

În ziua de Dragobete îndrăgostiții trebuie neapărat să se sărute dacă vor să rămână împreună cât mai mult timp.

Dacă unei fete îi place de un anumit băiat, aceasta trebuie să face tot ce îi stă în putință pentru a se întâlni cu el în ziua de Dragobete. Potrivit tradiției populare, dacă fata nu se întâlnește cu băiatul pe care îl place, șansele de a fi împreună cu el sunt nule.

În ziua de Dragobete bărbații nu au voie sa necăjească femeile și nici să “stârnească gâlcevi”. Cei care vor face altfel vor avea de a face cu o primăvară cu ghinion și un an deloc prielnic.

Pe vremuri, exista obiceiul ca tinerele necăsătorite să strângă zăpada rămasă pe alocuri – numită “zăpada zânelor” pentru că se credea că s-a născut din surâsul zânelor – pentru ca apoi, topind-o, să o folosească pentru descântece de iubire și ritualuri de înfrumusețare (fetele își clăteau chipul cu această apă pentru a deveni la fel de frumoase și atrăgătoare ca zânele).

În ziua de Dragobete nimeni nu trebuie să fie trist sau să plângă, deoarece așa va fi tot anul și va atrage ghinioanele asupra sa. Ba chiar mai mult: fiecare trebuie să petreacă și să se veselească pentru ca tot anul să îi meargă bine și să aibă parte de voie bună.

dragobete

(surse: 1, 2, 3, 4)

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu