Cinci copaci neobisnuiti

Stejarul – biserică

Chêne-Chapelle este cel mai cunoscut copac din Franța. Situat în localitatea Allouville-Bellefosse, stejarul găzduiește două mici biserici, ambele construite în anul 1669: 1669: Notre Dame de la Paix și Chambre de l’Ermite.

Copacul – candelabru

Copacul – candelabru este un arbore sequoia în a cărui tulpină a fost săpat, în anii ’30 un tunel de 1,86 metri înălțime și 2,06 metri lățime. Arborele are 96 de metri înălțime.

Copacul – închisoare

Datorită dimensiunilor la care poate ajunge trunchiul său (chiar și nouă metri diamentru), baobabul și-a găsit întrebuințări dintre cele mai diverse. În Australia, de pildă, baobabul era folosit drept închisoare. De pildă, copacul din imagine putea “găzdui” până la cinci deținuți.

Copacul – toaletă

Este tot un baobab, este situat în localitatea Kayila Lodge din Zambia, iar imaginea nu mai are nevoie de explicații.

Copacul – proprietar

Este un stejar alb din Georgia căruia, în 1820, i s-a dat drept de proprietate asupra terenului pe care crește (mai exact pe o arie de 2,4 metri în jurul trunchiului său). Copacul orginar a murit în 1942, iar terenul a fost moștenit de “un copil” al său, răsărit dintr-o ghindă. Noul copac este cunoscut sub numele de Son of The Tree That Owns Itself.

Webcultura are nevoie de susținerea ta. Ne poți sprijini prin intermediul unui abonament lunar

sau prin intermediul unei donații.

Mulțumim.

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Un comentariu

  1. Miti

    Ar fi bine sa se reinroduca studiul Logicii in licee : ar ajuta la trezirea din
    somnul mintii la cea mai potrivita varsta.
    Considerentele interesante din campul logicii suna a un tango dedjaba !

    Frumusetea copacilor reuseste sa estompeze stupizenia utilizarii lor .

Adaugă comentariu