Cinci copaci neobisnuiti

Puteți susține WebCultura, cu ce sumă doriți, prin intermediul butonului PayPal de mai jos. Mulțumim!

Stejarul – biserică

Chêne-Chapelle este cel mai cunoscut copac din Franța. Situat în localitatea Allouville-Bellefosse, stejarul găzduiește două mici biserici, ambele construite în anul 1669: 1669: Notre Dame de la Paix și Chambre de l’Ermite.

Copacul – candelabru

Copacul – candelabru este un arbore sequoia în a cărui tulpină a fost săpat, în anii ’30 un tunel de 1,86 metri înălțime și 2,06 metri lățime. Arborele are 96 de metri înălțime.

Copacul – închisoare

Datorită dimensiunilor la care poate ajunge trunchiul său (chiar și nouă metri diamentru), baobabul și-a găsit întrebuințări dintre cele mai diverse. În Australia, de pildă, baobabul era folosit drept închisoare. De pildă, copacul din imagine putea “găzdui” până la cinci deținuți.

Copacul – toaletă

Este tot un baobab, este situat în localitatea Kayila Lodge din Zambia, iar imaginea nu mai are nevoie de explicații.

Copacul – proprietar

Este un stejar alb din Georgia căruia, în 1820, i s-a dat drept de proprietate asupra terenului pe care crește (mai exact pe o arie de 2,4 metri în jurul trunchiului său). Copacul orginar a murit în 1942, iar terenul a fost moștenit de “un copil” al său, răsărit dintr-o ghindă. Noul copac este cunoscut sub numele de Son of The Tree That Owns Itself.

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Un comentariu

  1. Miti

    Ar fi bine sa se reinroduca studiul Logicii in licee : ar ajuta la trezirea din
    somnul mintii la cea mai potrivita varsta.
    Considerentele interesante din campul logicii suna a un tango dedjaba !

    Frumusetea copacilor reuseste sa estompeze stupizenia utilizarii lor .

Adaugă comentariu