Chopin unplugged

Puteți susține WebCultura, cu ce sumă doriți, prin intermediul butonului PayPal de mai jos. Mulțumim!

Recital de pian pentru oameni și castel.

În 25 mai vă invităm la castelul Bánffy din Bonțida, unde ne vom reîntâlni cu pianistul nostru preferat: Alexandru Negriuc. Repertoriul include lucrări de Frédéric Chopin.

Pleonasmul voit al titlului vrea să reliefeze tocmai propunerea noastră de deconectare de oraș și reconectare prin artă, muzică și voie bună în generoasa curte a castelului Bánffy.

Cu aproximativ două secole înainte, la castelul Bánffy poposea Carl Filtsch, pianistul genial al Sebeșului și viitorul elev preferat al lui Chopin. Familia Bánffy a recunoscut talentul copilului și l-a ajutat să ajungă la Paris, unde locuia Chopin. Din recitalul lui Alexandru Negriuc vor face parte și trei compoziții semnate de Carl Filtsch. Recitalul Chopin din 25 mai este dedicat nu doar publicului, ci și copilului pianist.

Și fiindcă pentru noi colaborarea e importantă, iar sinesteziile sunt o formă distilată de colaborare, spațiul deschis de muzică va fi rotunjit cu o serie de alte întâmplări.

Program de curte

Ora 16:00

Expoziții: George Roșu – Grajd de lupi; Raluca Cozma – Boxed Thinking & Crisalide; HungaRomânisme – expoziție colectivă.
Ateliere pentru copii: DoReMi Start! – atelier muzical pentru copii; Ileana Surducan – atelier de desen pentru copii.
Instalații: Fain – Fără titlu; A1 – Joc.
Gastronomie: Prăjitureasa.

Ora 18:00

Explorare: Turul ghidat al castelului.

Ora 21:00

Alexandru Negriuc – Chopin Unplugged – recital de pian.

Intrarea se face pe bază de invitație sau bilet. Prețul unui bilet – 20 de lei; 10 lei pentru elevi și studenți.

Chopin Unplugged este un eveniment A1 organizat de Transylvania Trust. Un autobuz pus la dispoziție de Transylvania Trust va asigura trasportul pe parcursul zilei.

Din culise

ALEXANDRU NEGRIUC, Alex pentru prieteni, Batman pentru paznicii Conservatorului, fiindcă obișnuia să-l frecventeze mai ales noaptea când putea să studieze nestingherit la pian. Alexandru Negriuc e masterand la Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, la clasa conf. univ. dr. Daniel Goiţi. Momentan se află într-o strânsă colaborare cu Münchner Muzikseminar (Germania), condusă de maestrul Walter Kraft.

Acuzat că nu desenează de către cei care desenează şi că nu scrie de către cei ce scriu, GEORGE ROŞU insistă că da.

Sculptoriță, RALUCA COZMA modelează spații, mai precis tensiunile dintre ele. A absolvit secția sculptură a UAD Cluj.

Colecție de expresii și ziceri maghiare traduse vizual sau HUNGAROROMÂNISME. Culese din folclorul maghiar și explicate de Alexandra Damian, traduse de Sugár Teodor Dávid și vizualizate iscusit de George Rosu, DUNGI, k., Potop şi Cutărică.

DO RE MI START! este proiectul de concerte și ateliere muzicale pentru copii al Academiei de Muzică „Gheorghe Dima”.

ILEANA SURDUCAN este ilustratoare și artistă de benzi desenate, absolventă a Facultații de Artă din Cluj. Ileana a publicat deja două cărți de bandă desenată la edituri din Franța – “Edouardo le Redardeau” și “Le Cirque – Journal d’un dompteur de chaises” – și a ilustrat mai multe cărți pentru copii. Anul acesta a reprezentat România la Salonul de Carte de la Paris.

FAIN – Alina Bradu, Tudor Campean, Radu Gaciu, un grup secret cu căutări artistice comune și interese în zona animației, a tehnicilor grafice, instalațiilor și a fotografiei.

A1 este un grup de prieteni preocupați de spaţiul public pe care-l locuiesc și pe care au ales să-l experimenteze ca pe un imens loc de joacă, spațiu posibil pentru intervenții, instalații, vernisaje, recitaluri de pian, concerte, poezie pe pereți, îngeri, evenimente etc.

Dragi pofticiosi şi mofturoşi, PRĂJITUREASA onorează comenzile cele mai năzuroase şi mofturoase pentru prăjituri pe gustul şi firea fiecăruia.

WebCultura

Recomandări

Adaugă comentariu