Chinuitor de frumoasă

Cum se suferea de dragul frumuseții pe vremea bunicilor.

Aparatul pentru făcut gropițe

Conceput în anul 1936, aparatul – format din doua arcuri care apăsau obrajii prin intermediul unor protuberanțe – promitea să furnizeze “gropițe în obraji la comandă” celor care îl purtau în timpul somnului.

Aparatul pentru ștergerea pistruilor

“Înghețarea” pistruilor cu gheață carbonică era unul dintre tratamentele faciale la modă în anii 1930. În timpul tratamentului, pacientei îi erau acoperiți ochii cu ajutorul unui sistem mecanic, nările îi erau astupate, iar respirația se efectua prin intermediul unui tub.

Aparatul pentru eliminarea punctelor negre

Un aparat popular în cadrul saloanelor de înfrumusețare din anii 1930: un sistem de mici ventuze din sticlă conectate, prin intermediul unor cabluri, la o pompă de vid.

Aparatul pentru bujori în obrăjori

În anii 1940, Boneta Glamour promitea o roșeață sănătoasă în obraji, asemeni celei căpătate în timpul unei plimbări pe munte. Și cum se obținea acest lucru? Scăzând presiunea atmosferică din jurul capului.

Aparatul pentru un aspect tineresc

Lansată pe piață în iulie 1940, masca din imagine era băgată în priză și pornită pentru a încălzi fața și a oferi astfel pielii un aspect “mai tineresc”.

Aparatul pentru încrețirea părului

Tot în anii 1940, pentru a avea o coafură “în tendințe”, femeile petreceau ore în șir cu părul prins într-o mulțime de încălzitoare, atașate fiecărui onduleu în parte.

Pelerina pentru plajă

Și, tot în 1940, înainte ca felurite creme pentru plajă să inunde piața, era populară pelerina Freckleproof , un “doi în unu” al sezonului estival: pelerină pentru plajă și ochelari de soare.

(via)

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Un comentariu

  1. Larisa

    Aceste lucruri s-au intamplat in Romania?

Adaugă comentariu