Ce cred cu adevărat străinii despre români?

Un scurt film documentar. De văzut cu mintea deschisă.

Tică Darie este unul dintre tinerii români care, împreună cu ceilalți asemeni lui, pot schimba cu adevărat România în bine. Nu, nu sunt cuvinte mari (deși, din nefericire, sunt demonetizate). Născut pe 12 august 1992 în Suceava, Tică studiază în prezent design multimedia la o universitate din Copenhaga. Dar gândul său este mereu la România și, atât cât poate, încearcă să o promoveze și să îi sprijine cauzele. Vă puteți da seama de asta de pe pagina lui de facebook și de pe site-ul său.

Filmul care urmează l-a realizat în noiembrie 2012, în Oslo, ca parte a unui proiect universitar. Vă invit să îl urmăriți. Cu mintea deschisă, precum spuneam.

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

2 comentarii

  1. Andra

    Vai cat de trist! mi s-a facut pielea de gaina… Pacat!

  2. iulia

    eu am stat 10 luni in italia. si ce am auzit si am trait aici a fost similar filmuletului. oricum clar esta ca parerile sunt si bune si rele. imi place in schimb ca cei intervievati, sau ma rog unii, nu au generalizat si au si mentionat asta.

Adaugă comentariu