Another Language – The Woman Way

Joi, 20 iunie, orele 20:00, Imbold, Galeria prezintă în premieră în București vernisajul expoziţiei “Another language – the woman way” al tinerei pictorițe Ana Ștefania Andronic (Buzu).

Joi, arta va fi la putere feminină datorită atmosferei create de fetele de la Muse Quartet.

“Another Language” este cel mai nou proiect al tinerei artiste și a fost prezentat pentru prima dată la Galeria Chrom din Bochum, Germania. Această expoziție dovedește cum mâna unei femei pictează despre ceea ce este viața, despre transformarea întunericului în lumină, despre a da formă fizică trăirilor.

Lucrările lui Buzu iau naștere din “întuneric”, de aici pornind simboluri și ideea călătoriei. Buzu a folosit o gamă restrânsă de culori fosforecente, adeseori respinse, în general, fiind o cale greșită în pictură, tocmai pentru a schimba cursul lucrurilor și a încerca să le ofere o altă valoare. Lucrările au luat formă și viață prin subiect, culoare și intervenție optică, mergând pe ideea nașterii din întuneric, precum viața.

“Acest experiment vizual, completat de o instalație cu lumini ultraviolete, l-am denumit, după multe căutări – Another Language (o altă limbă) – un limbaj comun, cunoscut de creierul uman, dar neaccesat de conștiință. Aceste lucrări au fost construite pe ideea perspectivei repetitive percepută de orice creier. De ce este comună? Pentru că toți accesăm același limbaj, pentru că toți arătăm la fel, gândim la fel, construim la fel, „mâncăm” la fel și pentru că suntem curioși cu ceva ce știm deja, dar nu vrem să acceptăm…în artă nu există puncte, există virgulă și spațiu.” Ana Ștefania Andronic (Buzu)

Picturile sunt realizate în acrilice pe carton, pânză și placaj. Texturile și culorile sunt realizate prin folosirea „loviturilor” de pensulă și conferă aparențe de sticlă metalizată, texturi de catifea, mătase și alte materiale. Lucrările sunt proiectate pentru a fi văzute în trei modalități: la lumina zilei, cu folosirea lămpilor UV și în semiîntuneric.

Expoziția va fi deschisă în perioada 20 iunie – 19 iulie.

Parteneri: The Public Advisors, Hello Menthol, Acuarela. Parteneri media: Șapte Seri, Arhitectura, Igloo, Modernism.ro, Feeder.ro, Metropotam.ro, Decât o Revistă, Zeppelin, HipMag, Radio Guerilla, WebCultura.ro, Port.ro, TATAIA, Orașulm.eu, Artclue.net, DecoșiEco.ro, Veiozaarte.ro, Gingergroup.ro, IqAds.ro, Designist.ro, Dizainar.ro, Vernisaje.ro, Inspired Concurs de Idei.

WebCultura

Recomandări

Adaugă comentariu