Alexandru Tomescu a strâns aproape 13.500 de euro pentru copiii sprijiniți de HHC România

Turneul Naţional Stradivarius Bach to Basics s-a încheiat în 29 mai, ultimul recital dintre cele 12 având loc la Catedrala Sf. Iosif din Capitală.

Din toate punctele de vedere, evenimentul a fost un succes ce se traduce într-un număr impresionant de oameni care au asistat la concerte, în aprecieri binemeritate pentru violonistul Alexandru Tomescu şi în donaţii semnificative făcute pentru Fundaţia Hope and Homes for Children România.

Peste 1.500 de persoane au asistat la concertul de final susţinut de Alexandru Tomescu la Bucureşti şi au donat 8.912 lei pentru Hope and Homes for Children România. Este o sumă-record care s-a adăugat donaţiilor din celelalte 11 oraşe, ajungându-se la un total de 57.749 de lei. Banii se vor îndrepta către două dintre cele mai recente proiecte ale Hope and Homes for Children România: construirea unor case de tip familial în Sectorul 6 al Bucureştiului.

Turneul Naţional Stradivarius Bach to Basics a început în 10 mai la Braşov şi şi-a continuat drumul apoi prin Târgu Mureş, Cluj-Napoca, Baia Mare, Oradea, Timişoara, Dumbrăveni, Iaşi, Bacău, Constanţa, Piteşti şi Bucureşti. Alexandru Tomescu a propus anul acesta un repertoriu contrastant faţă de cele din anii anteriori. Dacă în 2011 şi 2012, muzica semnată Paganini sau Ysaÿe a fost asociată cu scurt-metraje, şi respectiv teatru non-verbal, în 2013 muzica aleasă a fost a lui Johann Sebastian Bach. Aşadar, de la stări contradictorii şi tumult, s-a trecut la serenitate şi contemplare interioară. Muzica a fost completată de lumină, un spectacol de lighting design ducând mai departe expresivitatea muzicii, prin crearea unei atmosfere diferite pentru fiecare lucrare în parte.

Cât despre decizia sa de a dedica Turneul Stradivarius Bach to Basics Fundaţiei HHC România, Alexandru Tomescu declară: „Ei închid orfelinatele de tip vechi din ţară, oferindu-le copiilor aflaţi în protecţia statului o şansă la o viaţă mai apropiată de normalitate. Un copil fericit care trăieşte în condiţii normale şi are parte de afecţiune şi îngrijire este adultul competent de mâine. Dacă prin muzică pot reuşi să îi sensibilizez pe oameni în ceea ce priveşte această cauză, atunci cred că am realizat un pas în plus către un viitor mai bun nu doar pentru aceşti copii, ci şi pentru societatea în care trăim.”

Bilanţul final pe care îl are evenimentul este unul excelent. Alexandru Tomescu ţine să mulţumească publicului pentru prezenţa numeroasă, pentru donaţiile generoase, dar şi susţinătorilor turneului, fără de care evenimentul nu ar fi putut avea loc. De asemenea, violonistul vă invită la noi concerte în curând. Bach to Basics se va transforma până în Septembrie 2013 într-un nou CD, ce va conţine cele Şase Sonate şi Partite de Johann Sebastian Bach. Pentru detalii, vizitaţi site-ul oficial al artistului: alexandrutomescu.com.

WebCultura

Recomandări

Adaugă comentariu