Alb si negru (in culori)

Un excelent exemplu de creativitate.

Alb și negru (în culori) este un scurt film realizat de americanul Eran Amir. Ideea este următoarea: tot ceea ce veti vedea a fost filmat fără efecte speciale și fără a se aduce corecții de culoare. Și totuși, “miracolul” se întâmplă!

Cum a fost realizat filmul? Ei bine, totul a fost pictat mai întâi în alb-ngeru (da, totul: întreaga încăpere, obiectele înconjurătoare și chiar Amir!), iar apoi s-at filmat folosindu-se o cameră color. Sigur, ca din întâmplare, o sticlă de Coca Cola este pe masă. Însă, acolo unde există creativitate, plasarea de produs chiar nu deranjează în vreun fel. Iată un la fel de scurt making of.

Și, tot Amir este cel care a realizat și următorul film: o poveste spusă prin intermediul a 1.500 de fotografii, ținute în mâini de 500 de oameni diferiți, de pe întreg teritoriul Israelului.

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu