Numele românesc al nesimțirii

Cine își mai bate joc de Mihai Eminescu…

Imaginea de mai jos este cât se poate de reală.

nesimtire-1

Și, pentru a nu vă chinui să citiți explicația, iată imaginea mărită.

nesimtire-2

O reclamă postată pe facebook în data de 22 iulie 2014, la ora 11:00 (nu, nu voi da link). Care, precum se vede, a primit like-uri. Și pe care unii o consideră un succes. Pentru că se vorbește de ea. Și a creat “buzz”. Și, în cele din urmă, nu există “reclamă negativă”.

nesimtire-3

Și nu știu pentru ce să mă întristez mai mult: pentru faptul că nu avem o legislație care să oprească batjocorirea publică a simbolurilor naționale, pentru faptul că unii că unii o consideră un succes sau o poantă bună sau pentru că nesimțirea este mereu biruitoare. Și murdărește orice urmă de bun-simț…

Iar dacă vă interesează adevărul: Eminescu a murit otrăvit. Și nu a avut sifilis.

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

7 comentarii

  1. claudia

    Incredibil !! No comment!!

  2. Marian

    E simplu. Te rogi lui Dumnezeu, ca un atotbun sa il ierte pe acesta persoana si sa se caiasca pentru pacatul/pacatele lui. Aratati dragoste, oferiti dragoste, iertati ca si voi veti fi iertati.

  3. Dan

    Ce dobitoci…te mai miri ca apar atatea atitudini negative din partea strainilor vis-a-vis de Romania.Asa se intampla cand nu-ti mai ramane nimic valoros…Inca o data: ce dobitoci!

  4. Marian

    Pai, scuza-ma, te rog, am auzit ca ai avea o boala dintr-asta…BTS cum ii mai zice. Iti voi folosi poza pentru a promova preventia acestor boli. Sigur nu te vei supara, de vreme ce nu iti va afecta prestigiul.

  5. sck

    Chiar n-a inteles nimeni reclama aia? Ideea ei nu e ca Eminescu ar fi avut sifilis, ci ca ar fi fost diagnosticat gresit. Iar daca ar fi avut testele lor, nu ar mai fi fost diagnosticat gresit, deci nu ar mai fi murit de intoxicatie cu mercur. Nu va mai revoltati degeaba.

    1. Reclama am inteles-o. Nu am inteles nesimtirea (si nici incercarea de logica mult (s)fortata).

    2. Tina

      Ideea e că în ciuda faptului că Eminescu n-a murit de vreo boală venerică, și acum acest adevăr nu mai este un secret de stat, nu este nevoie sa se speculeze pe seama acestui fapt. Lasati-l pe Eminescu in pace!!! Pentru meritele sale, patriotismul si devotamentul fată de tară și curajul de a lupta in numele națiunii si al adevarului!!!

Adaugă comentariu