Ziua internationala a PARCarilor

Tu ce faci pe 16 septembrie?

Vineri, 16 septembrie 2011, sute de locuri de parcare din întreaga lume vor fi transformate, temporar, în PARCări: spații destinate oamenilor și nu autoturismelor.

PARK(ing) Day este un eveniment global în cadrul căruia cetăţenii, artiştii şi activiştii colaborează pentru a transforma temporar locurile de parcare în PARCări – zone concepute astfel încât pentru ca oamenii să se poată bucura de acestea.

Obiectivul PARK(ing) Day este de a atrage atenţia asupra necesităţii de mai mult spaţiu urban deschis, de a genera dezbateri critice asupra modului în care spaţiul public este creat şi alocat şi de a îmbunătăţi calitatea habitatului uman.

Proiectul a început în 2005, când Rebar, un studio de artă şi design din San Francisco, a transformat pentru două ore un spaţiu de parcare din centrul orașului într-un spațiu de relaxare destinat publicului. De atunci PARK(ing) Day a evoluat într-o mişcare globală. În 2010 au participat la eveniment oameni din 30 de țări, de pe șase continente. Iată, în cele ce urmează, câteva imagini. Și o întrebare: tu ce faci pe 16 septembrie?

Mai multe imagini (idei) aici.

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu