Flashmob: cultura civica in era social media

Termenul flashmob a apărut în 2003 și desemnnează un grup de oameni care se întâlnesc într-un loc public pentru a efectua o acțiune neobișnuită, pentru o durată scurtă de timp (de obicei câteva minute). Întâlnirile sunt cel mai adesea organizate folosindu-se listele de prieteni din social media și mesageria instant.

Ce legătură poate exista între o “acțiune neobișnuită” și cultura civică? Priviți flashmob-ul organizat în Quebec de către organizația “Testé sur des humains”. Și veți rămâne, ca și mine, fără cuvinte.

flashmob

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Un comentariu

  1. TONEA IOAN

    PROBLEMA ESTE MULT MAI PROFUNDA DECAT PARE. 1. PARINTII NU SE MAI OCUPA DE EDUCATIA COPIILOR IN PRIMII ANI DE VIATA. MOTIVELE MAI IMPORTANTE:MULTI DINTRE EI SUFERA DIN ACELASI MOTIV; NU AU TIMP SI PENTRU COPII; 2.CADRELE DIDACTICE, DE LA TOATE NIVELURILE, NU AU IN “PROGRAMA” SI EDUCATIA CIVICA… SI, FARA SUPARARE, MULTI DINTRE EI TREBUIE EDUCATI (CA MAJORITATEA COMPONENTILOR SOCIETATII); 3.PESTE TOATE “TRONEAZA” “EXEMPLUL PERSONAL”… CINE SA-L DEA? IN SOCIETATEA DE ASTAZI, DACA FACI O FAPTA BUNA, POTI PAREA RIDICUL… SOLUTIA? MASS-MEDIA, SCOALA SI ASTFEL DE GRUPURI (CAT MAI MULTE), BINE INTENTIONATE !

Adaugă comentariu