6 iunie – Ziua HBO la TIFF

Ziua HBO la Festivalul Internaţional de Film Transilvania le propune tuturor celor prezenți la această ediție două producții originale HBO care nu trebuie să lipsească de pe lista filmelor de văzut a niciunui cinefil.

Avanpremiera celui de-al zecelea documentar produs de HBO Europe în România va avea loc joi, 6 iunie, de la ora 17:15, la Cinema Victoria.

Anul Dragonului prezintă poveştile unor imigranţi chinezi din Bucureşti, rătăciţi în peisajul social şi economic din România actuală, şi, în acelaşi timp, surprinde fragmente din realitatea românească văzute şi înţelese din perspectiva lor. Indiferent de statutul lor social, primele etape ale adaptării sunt dificile şi ascund adevăruri incomode. Documentarul dezvăluie aspecte din viaţa a trei bărbaţi care reprezintă grupuri sociale distincte şi, în acelaşi timp, spune povestea unei comunităţi care încearcă să se adapteze într-o ţară necunoscută de care o leagă, însă, un trecut politic comun.

În data de 13 iunie, de la ora 20:00, HBO va difuza în premieră şi exclusivitate pe micile ecrane documentarul Anul dragonului, a cărui regie este semnată de Iulian Manuel Ghervas şi Adina Popescu.

De la ora 15:30, producția specială HBO realizată în parteneriat cu BBC, The Girl / Fata va putea fi vizionată la Cinema Florin Piersic.

Toby Jones îl interpretează pe Alfred Hitchcock, iar Sienna Miller pe actriţa Tippi Hedren într-un film provocator care descrie, în premieră, relaţia obsesivă a legendarului regizor cu cea mai faimoasă “blondă” a sa.

În 1962, Hitchcock, care se afla la apogeul faimei şi a creativităţii sale, a ales un manechin necunoscut pentru rolul principal al celui mai ambiţios film al său, Păsările. Dar în timp ce a “sculptat-o” pe Hedren ca să potrivească imaginii acelei blonde perfecte din mintea sa, el a devenit obsedat de visul imposibil de a-i câştiga inima actriţei. Eşecul său le-a distrus ambilor carierele.

Intrarea la proiecţiile celor două producții originale HBO, Anul dragonului și Fata, este liberă.

Ca şi în ediţiile precedente, şi în acest an, HBO România oferă secţiunile 3 x 3 şi What’s Up, Doc? în cadrul Festivalului Internaţional de Film Transilvania.

Sâmbătă, 8 iunie, în cadrul Galei Festivalului Internaţional de Film Transilvania, vor fi anunţaţi câştigătorii Concursului Naţional de Scenarii iniţiat de HBO România şi organizat în parteneriat cu Festivalului Internaţional de Film Transilvania. Toţi autorii scenariilor finaliste beneficiază de Premiul 3 zile la TIFF. Anul acesta, în cele trei secțiuni ale Concursului Național de Scenarii, au fost înscrise 319 scenarii.

WebCultura

Recomandări

Adaugă comentariu