42% dintre romani cred ca Soarele se invarteste în jurul Pamantului

♣ “Cât de inteligenți erau românii în anii ’40 și care este situația acum?”, se întreabă Descoperă.ro, comparând un studiu efectuat în 1934 – 1940 cu unul de dată recentă: “Dacă acum aproape șapte decenii românii aveau un nivel normal de inteligență, noul studiu vine să sublinieze că românii sunt mult mai puţin alfabetizaţi ştiinţific în comparaţie cu restul europenilor. Astfel, la acest capitolul noi ocupăm locul 24 din 29 de ţări. Cele mai slabe rezultate ale românilor au fost obţinute la întrebările legate de medicină, genetică sa fizică. Remarcabil a fost faptul că pentru 42% dintre români Soarele se învârte în jurul Pământului şi nu invers. (…)În schimb, românul este fruntaş la încrederea în para sau pseudoştiinţe. Drept dovadă stau cele 22 de procente de români care considerau în 2005 că horoscopul este foarte ştiinţific. Mai mult, aproximativ 4 din 5 români cred că “Există miracole, fenomene ce nu pot fi explicate de ştiinţă” şi 2 din 3 români cred că biserica nu greşeşte niciodată în ceea ce spune”.

♣ Și, pentru aceia care doresc o dovadă “palpabilă”, citim în Evenimentul zilei care sunt cele mai vândute “opere” ale vedetelor din România, în lanţul Diverta: “Pe primul loc al topulul se află actorul Dan Puric care a vândut cele trei volume ale sale – “Fii demn”, “Cine suntem” şi “Despre omul frumos” – într-un număr total de 6.893 de exemplare. Pe locul doi se afla primul volum al biografiei lui Cătălin Botezatu, “Trei vieţi. Pedeapsa”, scrisă de jurnalista Monica Vlad, care s-a vândut până acum în peste 3.000 de exemplare, la care se adaugă şi câteva sute de audio-book-uri. Dietele minune nu lipsesc nici ele din top, Mihaela Bilic reuşind, cu “Sănătatea are gust” şi “Trăiesc, deci mă abţin”, să “convingă” 2.975 de cumpărători.

“Cum se nasc computerele” (via reddit)

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu